Foto: Vida Press
Ilu ja mood
22. aprill 2019, 16:24

Paadialuse välimus pole häbiasi! Kõige moekamad mehed viljelevad kaltsakastiili (1)

Enamik mehi saab naistelt pragada, kui nad näevad välja nagu kaltsakad. Kuid nüüd tuleb õrnemal sool oma sõnadega ettevaatlikum olla, sest kaltsakastiili viljelevad kõige moekamad mehed.

Kõik mehed, kes peavad ikka ja jälle oma kallilt kaasalt kuulma, et nende välimus jätab soovida ning riided on kõike muud kui trendikad, ei pea seda enam kuigi kaua kannatama. Nimelt on meestemoes toimumas muutus, mis puudutab arusaama sellest, milline näeb üks tõeliselt moekas mees välja. Kui arvate, et ta veedab hommikul peegli eest rohkem aega kui mõni naine, kannab alati laitmatult hästiistuvaid ja stiilseid riideid ning aksessuaare, siis te eksite. Stiiliikoonideks on saamas hoopis teine äärmus – mehed, kelle välimuse võib võtta kokku sõnaga „kaltsakas“. Tegu on niinimetatud scumbro stiiliga, millele vastabki eesti keeles kõige paremini sõna „kaltsakas“ või „paadialune“. Scumbro stiili viljeleja näeb välja, nagu ta oleks juba mõnda aega töötu, elab koos oma vanematega, suitsetab kanepit ja vahib päev otsa telekat. Sama igav on ka tema garderoob, mis koosneb plätudest, nokkmütsist, dressipükstest, kapuutsiga pusast, kõrge säärega sokkidest ja lühikeste käistega särgist.

Kui see kõik tundub hilise aprillinaljana, siis pole see sugugi nõnda. Nii on uuteks meesstiiliikoonideks tõusnud näiteks USA laulja ja teismeliste iidol Justin Bieber, näitleja Jonah Hill, laulja Kanye West ja mitmed teisedki Hollywoodi meesstaarid.

Tõsi, kogu lool on siiski ka väike konks. Nimelt viitab scumbro stiil küll lohakale, kodutu välimusele, kuid tegelikult pole ühe õige scumbrolase riided sugugi odavad, vaid hoopis megakallid brändiriideid, mida kombineerides ta suudab jätta endast mulje kui tüübist, kel pole sentigi hinge taga. Lohutuseks kõigile meestele, kes tundsid juba helgema elu saabumist, et vaikselt on hakatud aktsepteerima ka selliseid „kaltsakaid“, kes ostavad oma pusad, plätud ja muu garderoobi supermarketist vorstileti kõrvalt.

Seega tundub, et õrnemal sool pole enam tõesti õigust mehe välimuse kallal näägutada. Kuid et kõik oleks ikka stiilipuhas, anname mõned näpunäiteid, kuidas õige scumbrolane välja näeb. Olgu veel öeldud, et riided peavad olema või siis välja nägema sellised, nagu need oleksid kandjale liiga suured.

Kui tahad samuti stiiliikooniks saada, siis kanna mõnda alljärgnevat outfit'i:

1.   T-särk + lühikesed dressipüksid + kõrge säärega sokid + plätud

2.   T-särk + pikad dressipüksid + pükste peale tõmmatud kõrge säärega sokid + plätud/tossud

3.   Pusa (kapuuts üle pea) + dressid + sokid + plätud