Foto: Kalev Lilleorg
Inimesed
18. aprill 2019, 16:10

SÜDAMLIK GALERII | Leinatoetuslaagris käisid lapsi üllatamas superstaarisaate osalejad!

Igal aastal kaotavad kümned kui mitte sajad lapsed õnnetuse või raske haiguse tagajärjel oma lähedase. Sageli täiskasvanud ei taipa, et lastel on sellisel hetkel vaja oma muret ning kurbust jagada. Õnneks saab seda teha leinalaagris, kus sel korral käisid lastele rõõmu valmistamas ning oma tegemistest rääkimas „Eesti otsib superstaari“ saate finalistid Jaagup Tuisk, Jennifer Marisse Cohen, Rauno Gutman, Hele-Mai Mängel, Helis Järvepere-Luik ning TV3-e PR ja turundusspetsialist Kadi Poll.

Laste ja Noorte Kriisiprogrammi laagrid ja programm on mõeldud kooliealistele lastele ja noortele, kes on viimase kahe aasta jooksul kaotanud lähedase pereliikme. Esimene leinalaager toimus aastal 1995, kus oli 55 last, kelle ema/isa või õde/vend hukkusid "Estonia" katastroofis. Nüüd aga on leinatoetuslaagreid toimunud juba üle 60 korra.

„Omast kogemusest tahaks öelda, et ma ise ei tahtnud siia üldse alguses tulla, sest kartsin, aga hästi tore on – siin on toredad inimesed, grupijuhid ja inimesed, siin on hea kõigiga oma muret jagada ja palju tegevusi on – positiivne laager!“ kommenteeris laagris olev Lily. „Alguses võib tunduda küll hirmus, aga oled paar päeva siin laagris ja siis on kõik tip-top, sõbrad olemas!“ sõnas laagris olev Argo. 

Lapsed said küsida superstaarisaate osalejatelt küsimusi ning hoogsalt kaasa laulda ja tantsida. Tehti koos pilti ning jagati autogramme. Superstaarisaate finalistid loodavad, et see väike külaskäik muutis leinatoetuslaagri lastel tuju paremaks ja et lastel on rohkem julgust erineda, suurelt unistada ja tegeleda sellega, mida südamest soovivad.

„Ülihea energia ja tohutult rõõmus atmosfäär, endal ka lõpus hakkas nii vahva, et tõusime kõik püsti ja tantsisime, plaksutasime. Mulle väga meeldis!“ kommenteeris superstaarisaate finalist Hele-Mai Mängel. „Ma arvan, et lastele on alati tore esineda ja need lapsed tulid kohe hooga kaasa ja tantsisid, laulsid meiega koos – see oli vinge!“ lisas Jaagup Tuisk.