Habemes võivad elutseda tervisele ohtlikud bakterid.Foto: Pixabay
Ilu ja mood
18. aprill 2019, 14:19

HALB UUDIS HIPSTERITELE: mehe habemes leidub rohkem baktereid kui koera karvades (7)

Šveitsi erakliiniku uurimuse tulemused võivad olla kõigile habemikele üllatuseks. Selgus, et mehe habemes leidub rohkem baktereid kui koera karvades, teatab Daily Mail.

Šveitsi Hirsladeni kliiniku teadlased võrdlesid 18 mehe habemest võetud proove 30 erinevalt koeralt võetud proovidega. Nad leidsid, et igal katses osalenud habemega mehel, vanuses 18-76, oli näol kasvavas karvastikus kõrge mikroobide tase. Inimestega võrreldes esines mikroorganismide kõrge määr vaid 23-l koeral 30-st 

Seitsme mehe testitulemused näitasid, et nende habemes elutsevad lausa tervisele ohtlikud bakterid. Hirsladeni kliinikus töötav professor Andreas Gutzeit teatas, et selliste tulemuste põhjal võib järeldada, et koerad on pea sama puhtad kui habemega mehed. Eksperimendi esmaeesmärgiks oli uurida, kas inimesed võivad nakatuda koertel levivate haigustega, kasutades sama magnetresonantstomograafia (MRT) masinat.

Briti ühenduse Habemete Vabastusrinne eestvedaja Keith Flett väidab, et läbiviidud katse on näokarvadega meeste suhtes diskrimineeriv. Tema sõnul võib leida igasuguseid kahjulikke baktereid ka proovidest, mis on võetud näiteks juustelt või kätelt. „Ma ei usu, et habemed ise on ebahügieenilised,“ lisas Flett, leides, et tegu on pogonofoobiaga ehk viha ning hirmuga habemete vastu.