Helen KõppFoto: Stanislav Moshkov
Blogid
20. aprill 2019, 12:00

HELENI BEEBIBLOGI | Kuidas näha und niimoodi, et sul oleks nõnda lõbus, et ei peagi klubisse minema? (4)

Kirjutangi lõpuks paljupalutud blogipostituse teemal, kuidas und näha nii, et sul oleks lõbus ja lahe. Lausa nii lõbus, et ei peagi klubisse minema keset ööd, vaid lähed magama. Teemaks siis lucid dream, eesti keeles teadlik unenägemine, mis on minu jaoks defineeritud nii, et sa oled unenäos teadlik,  et tegemist pole reaalse olukorraga, vaid unenäoga.

Kirjutangi lõpuks paljupalutud blogipostituse teemal, kuidas und näha nii, et sul oleks lõbus ja lahe. Lausa nii lõbus, et ei peagi klubisse minema keset ööd, vaid lähed magama. Teemaks siis lucid dream, eesti keeles teadlik unenägemine, mis on minu jaoks defineeritud nii, et sa oled unenäos teadlik,  et tegemist pole reaalse olukorraga, vaid unenäoga.

See teadmine annab sinu kätte võime oma unenägu muuta. Sa oled unenäos võlur, lood ise oma stsenaariumi ja seiklused ning tänu sellele, et oled kursis, et näed hetkel und. Nagu koheselt toimiv law of attraction.

Minul on loomulik anne unenäos aru saada, et tegemist on unenäoga. Üldse on mulle unenäod meeldinud, sest unes juhtub alati midagi põnevat, pärast saab interpreteerida, milline päevane sündmus oli sellise unenäo käivitanud. Teadlik uni on selles mõttes lahe, et see on nagu elu simulaator. Kui kardad reaalses elus näiteks benji-hüpet, võid unes proovida, mis juhtub (kuigi unenäos juhtub enamasti alati midagi imelikku). Unenäos on võimalik kahtlaseid olukordi läbi elada, kartmata, et need päriselus midagi ära rikuks.

Edasi lugemiseks: