Foto: Eduardo Munoz / Reuters / Scanpix
Inimesed
17. aprill 2019, 17:04

Beyoncé avameelselt kaksikute sünnitamisega kaasnenud raskustest: ühe beebi süda seiskus paar korda

Värskes Netflixi dokumentaalfilmis "Homecoming" räägib Beyoncé avameelselt kaksikute ilmale toomisega kaasnenud raskustest ning pärast sünnitamist lavale naasmisest.

37-aastase lauljatari sõnul oli tegemist äärmiselt raske rasedusega ja tal tekkis preeklampsia. "Mu keha koges enamat, kui oskasin ette näha," tunnistas Beyoncé, vahendab People.

Preeklampsia on raseduse ajal tekkiv mitmeid elundsüsteeme haarav potentsiaalselt eluohtlik haigus, mida iseloomustab ema kõrgenenud arteriaalne vererõhk ja valgu ilmumine uriini või viimase puudumisel teiste elundsüsteemide talitlushäire, kirjutab Ultraheli.ee. See võib mõjutada nii ema kui ka tema veel sündimata last. Kui preeklampsia risk on ette teada, saab seda siiski ära hoida.

Beyoncé sai rasedusest teada 2016. aasta lõpus. Ta pidi üles astuma 2017. aasta Coachellal, kuid lükkas lõpuks kontserdi edasi. "Pidin Coachellal eelnevalt üles astuma, kuid jäin ootamatult rasedaks," seletas naine. "Ja ma ootasin kaksikuid, mis oli veel suuremaks üllatuseks." Naine sünnitas 2017. aasta suvel ja see ei kulgenud üldse lihtsalt. "Ühe beebi süda seiskus paar korda ja mulle tehti erakorraline keisrilõige," meenutas ta.

Pärast sünnitust lavale naasmine osutus omakorda katsumuseks. "Suurem osa koreograafiast lähtub tunnetusest, seega pole see nii tehniline – su enda isikupära aitab selle ellu viia. See on keeruline, kui sa ei tunne end iseendana," pihtis Beyoncé. "Mul võttis omajagu aega, et end piisavalt enesekindlana tunda...et anda sellele minu iseloomu juurde."

"Alguses oli nii palju krampe ja mu keha polnud seesmiselt ühenduses. Mu vaim ei olnud kohal," seletas muusik. "Tahtsin olla koos oma lastega. Inimesed ei näe, mis see ohverdus tegelikult on." Beyoncé andis oma esimese kontserdi järgneva aasta Coachellal: "Oli päevi, kui ma arvasin, et miski pole enam sama. Et ma pole füüsiliselt enam sama, mu jõud ja taluvus pole enam samad."