Foto: Martin Ahven
Inimesed
15. aprill 2019, 16:20

Terje Pennie sai keset etendust raskelt vigastada: taastusravi on veel ees ja tõenäoliselt läheb paranemisega oma pool aastat

Nädalavahetus on ainus aeg, mil Ugala teatri palgal olev Terje Pennie saab rahulikult kodus olla, sest nädala sees on sõitmist Viimsi ja Viljandi vahel tihedalt. Tõsi, selle aasta esimene kuu oli tal rahulikum. Aga mitte vabast tahtest.

Möödunud aasta lõpul kukkus ta Estonia etenduse «Linnukaupleja» lõpustseenis nii, et labajalas murdusid kolm luud. Vähe sellest, need ei tahtnud korralikult ka kinni kasvada. «Alguses oli kodus hea. Aga kui esimene nädal sai mööda, tuli stress,» tunnistab Terje, kelle osatäitmised erinevates etendustes olid sel ajal asendatud. Sestap pole teda sel hooajal olnud näha ka eestlaste armastatuimas teleseriaalis «Õnne 13».

Terje on väga tänulik teda ravinud kirurgile, kes talle veebruari alguses ütles: «Sa lähed proovi ega vaata seda röntgenipilti! Me ei ravi mitte pilti, vaid jalga.» Nii haaraski naine kargud kaenlasse ja suundus Viljandisse, märtsis esietendunud lavastuse «Toru» proovidesse.

Proovide lõpuperioodil sai näitlejanna tuge ortoossaapalt ja esietenduseks võttis valuvaigistid sisse. «Eks kisub ikka liipama. Tõenäoliselt läheb paranemisega oma pool aastat. Taastusravi on veel ees,» märgib ta. Ja tunnistab, et olgu teiste etendustega, kuidas on, kuid aprilli lõpus peab Terje Vanemuise muusikalis «Mamma Mia» juba kõvasti tantsu vihtuma. «Praegu, tee või tina, veel ei saa,» mainib naine ja ütleb, et nüüd tuleb kuu aega jalaga kõvasti tööd teha.

Seepeale meenub Terjele, kuidas ta viimati nimetatud lavastuse esietendusel õla liigesest välja kukkus. «Mul on eluaeg liigesed väga lahtised olnud. Nooruses ennustati, et vanemaks saades tuleb nendega probleeme. Nüüd siis on käes,» räägib ta.

Loe lähemalt Naistelehe intervjuust Terje Penniega!