Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
1. oktoober 2020, 08:44

SULLE MEELDIB SEKS? Lisaks kõigele on see veel tervislik ja siin on 10 põhjust, miks! (5)

Tervislik toitumine, treeningud ning stressivaba elu on suurepärased viisid, et hoida organismi tervena. Nende kõrval on olemas veel üks lõbus ja looduslik meetod – seks. Portaal HealthFitnessRevolution jagab kümmet põhjust, miks seks on tervislik.

1. Hoiab noorena

Inimesed, kes seksivad nädalas kolm korda või rohkem, näivad nooremana.

2. Ohjeldab depressiooni

Orgasmini jõudes vabastab keha serotiini ja DHEA hormooni. Serotiin reguleerib tujusid ning muudab sind õnnelikumaks, lootusrikkamaks ja rahulolevamaks. DHEA-l on antidepressiivsed omadused.

3. Tugevdab immuunsüsteemi

Vabastatud DHEA hormoonid tugevdavad immuunsust kahjulike bakterite ja viiruste vastu.

4. Annab tervisliku sära

Naistel hakkavad juuksed ning nahk särama. Meestele on suurenenud testosteroon kasulik luutiheduse ning lihasmassi jaoks. Nii naiste kui meeste organism toodab ka rohkem kollageeni, mis hoiab nahka elastsena ning pingul.

5. Muudab atraktiivsemaks

Seksi käigus vabanevad feromoonid muudavad sind vastassoole ligitõmbavamaks. See on nagu looduslik parfüüm. 

Foto: PantherMedia/Scanpix

6. Suurendab naistel rindu

Kes vajab ilukirurgiat, kui ainuüksi seksi abil võivad rinnad kuni 25% paisuda?

7. Vähendab stressi

Seksi käigus vabaneb organismi suur doos oksütotsiini, mis vähendab stressi tekitavat hormooni – kortisooli. Piisavalt seksi vähendab stressitaset ning jätab sind lõdvestunud olekusse.

8. Silub kõhtu

Suurenenud kortisoolitase (eelnevas punktis esinenud stressihormoon) kehas soodustab kõhurasva tekkimist – oksütotsiin võitleb sellega.

9. On kasulik üldisele heaolule

Seks on kasulik kogu kehale. Aktiivne seks võib kulutada sama palju kaloreid nagu intensiivne joogatund. Lisaks aitab see tekitada rohkem fenüületülamiini, mis tõstab kindlus- ja õnnetunnet ning vähendab söögiisu.

10. Muudab enesekindlamaks

Uuringud näitavad, et seksi ning meditatsiooni puhul töötavad ajus samad piirkonnad. Hüved, mida pakub meditatsioon kehtivad ka seksi puhul – sa tunned end vaimselt tugevamana, rahulikumana ja pakatad enesekindlusest.