Foto: PATRICK RIVIERE / AFP / Scanpix
Ilu ja mood
1. juuli 2019, 10:35

TOP 8 | Printsess Diana kõige tähtsamad ilureeglid läbi aegade (2)

Traagiliselt hukkunud Walesi printsess Diana oleks täna tähistanud 58. sünnipäeva. "Printsess Diana oli teadlik soengu ja meigi võimust ning see on miski, mida ei tohiks keegi kunagi alahinnata," on tema jumestuskunstnik Mary Greenwell öelnud. Ta oli ilus nii seest kui ka väljast ja kõik, mida ta tegi, pälvis ohtralt rahvusvahelist tähelepanu. Kuigi Dianat ülistati tema loomuliku ilu pärast, oli tal varuks ka mõned nipid. Naisteleht meenutab tema kõige tähtsamaid ilureegleid läbi aegade.

1. Korralik nahahooldus

"Tal oli uskumatu nahk, mille eest tuleks päeva lõpus muidugi au anda perekonna geenidele," sõnas Greenwell. Siiski puhastas, toniseeris ja niisutas ta seda igapäevaselt ning kasutas ka erinevaid seerumeid.

2. Hea uni

Tema ilurutiini tähtsaks osaks oli hea uni. "Magamatus kahjustab vereringet ning nahk muutub kahvatuks ja väsinuks," seletab staaride iluekspert Renée Rouleau. "Lisaks põhjustab magamatus stressi, mis võib omakorda süvendada igasuguseid nahahaigusi. Lõppkokkuvõttes: kui oled väsinud, siis näed sa ka väsinud välja!"

3. Tee kõike mõõdukalt

"Pärast meie koostöö algust hakkas Diana kõike tegema mõõdukalt. Ta lõpetas joomise, et tema nahk oleks 100 % täiuslik. Kui sa suitsetad, jood või teed midagi ülemäära, siis hävitad sa oma ilu kõige tähtsamat vara – oma nahka," seletab ta.

4. Vali endale sobiv jumestus

"Alustasime alati niisutavast jumestuskreemist, mis sobiks täpselt tema nahatooniga ja seejärel kasutasime silmade esile tõstmiseks peitekreemi," täheldas Greenwell. "Ripsmetušš, mis on kõige suurem kingitus, ja vastava tujuga sobiv huulevärv."

5. Ära kunagi kanna oma silmade värvi lainerit

Diana kandis tihti sinist silmalainerit. Pärast Greenwelliga kohtumist see komme aga kadus: "Siniste silmadega inimesed ei tohiks kunagi sinist silmapliiatsit või lauvärvi kanda – see teeb su silmad tuhmiks," ütleb ta.

6. Kanna ripsmetušši ka ripsmete juurtele

"Õpetasin talle, et ise ripsmetušši peale kandes tuleb kindlasti ära värvida ka ripsmete juured," seletab Greenwell.

7. Ära kunagi lahku kodust ilma lõhna peale piserdamata

"Ta kandis alati, alati, alati lõhna, mis on iga naise elus tähtis," sõnab Greenwell. " Kodust lahkudes jumaliku, šiki ja individuaalsena lõhnamine annab ilule viimase lihvi."

8. Võta juustega riske 

Aastal 1990 esitas printsess Diana ajakirja Vogue pildistamisel juuksur Sam McKnightile ootamatu palve – lõigata maha kõik tema juuksed. Kui 80ndatel eelistas ta pikka ja volüümikat soengut, siis kümme aastat hiljem otsustas ta androgüünse välimuse kasuks. Sellest sai ka tema firmamärk.