Elu
14. aprill 2019, 12:04

VIDEO | Nõid Alisa: ahnus võrdub argusega, aga argpüksid on kõige ohtlikumad (12)

Sel nädalal esitles oma esimest raamatut Nõid Alisa. 

Telesaate "Selgeltnägijate tuleproov 2017" ülekaalukas võitja Alisa Verde räägib raamatus "Mida sa teeksid, kui sa ei kardaks?" avameelselt oma lapsepõlvest, kutsumuse leidmisest ning eluraskustest: sõltuvustest ja nendest vabanemisest, hirmudest ja suitsiidist. Ta on rabavalt otsekohene ja aus, uskudes, et ainult täielik ausus muudab inimese haavamatuks. 

Alisalt küsiti raamatuesitlusel, mis on veetlevus ja sarm ning mis on selle retsept.

Alisa: Olen selle peale tihti mõelnud, miks mõne inimesega soovime taas ja taas suhelda ning teisi üldse väldime. Tõde on tegelikult lihtne. Lõppkokkuvõttes tahame kauem koos olla nendega, kellega koos pole hirmus ka surra. Nendega, kellega koos on ka sõjas vähem õudne. 

Pole vahet, kas mees või naine, sarmikuse retsept on üks. "Elu on sitt, kuid meil on labidas!", "Murrame läbi!", "Kes ei riski, see šampanjat ei joo!",  "Kui surra, siis lauluga!" Sellise sõnumiga inimesed meeldivad meile alati.

Ja vastupidi, kõige vastumeelsem on ahnus. Ihnuskoi näeb alati hale välja. Me ei taha olla tema käitumise tunnistajaks. Me ei taha olla ahnepäitsu kõrval, sest rumalalt käitub tema, aga häbi on meil. 

Ahnus võrdub argusega, aga argpüksid on kõige ohtlikumad ja ebakindlamad inimesed. Nad kipuvad teid nakatama hirmuga, aga see on hullem kui katk. 

Raamatus leiab ka Alisa soovitusi, kuidas vabaneda sõltuvustest ja hirmudest, kuidas olla enesekindlam, kuidas leida endale sobiv paariline ja palju muudki.

Vaata pilte ja videot!