1. Zara 15,95 €
Ilu ja mood
13. aprill 2019, 17:22

Päikeseprillimood on põhjamaisest päikesestki särtsakam

Elu on liiga lühike, et kanda igavaid päikeseprille – just nii võiks iseloomustada tänavust päikeseprillimoodi, mis pole just müürililledele mõeldud.

Kui rõivamoes ruulib kohati sooneutraalsus, mis on ehk enamiku maitse jaoks isegi liiga neutraalne ja silmapaistmatu, siis päikeseprillimoes on asi hoopis vastupidi. Tagasihoidlikkus on kadunud, nagu ka mõiste „vahepealne“. See tähendab, et trendikad on eelkõige sellised päikeseprillid, mis on ülisuured ja kaunistatud kõikvõimalike lisanditega või hoopis üliväikesed, mis vaevu silmi katavad. Samuti on fookuses värvid, mis tähendab, et õige moehai ei kanna kohe kindlasti pruune ja musti raame, vaid pigem midagi värvilist, millele on paremal juhul lisatud ka värvilised klaasid.

1.  Punasilmad

Kuigi üldiselt ei taheta punaste silmadega ringi käia, siis sel kevadel ja suvel võiks just seda eelistada – päikeseprillide näol. Nimelt on punase klaasiga päikeseprillid praegu trendikõvera tipus. Seejuures olgu öeldud, et punased võivad olla nii raamid, klaasid kui ka mõlemad.

1. Topshop 20 €
2. Reserved 12,99 €

2.  Kissitavad kiisusilmad

Nagu öeldud, on päikeseprillid sel hooajal kohati nii tillukesed, et katavad vaevu silmi. Filmist „Matrix“ inspireeritud kassisilma kujuga prillitüüp on mõneti vastuoluline, kuna eksperdid räägivad pidevalt, et see ei ole enam moekas. Senimaani on nad aga eksinud ning kitsad raamid on tagasi juba teist hooaega. Samas tasub arvestada, et eriline investeering tulevikuks ei pruugi selliste prillide ostmine olla. Samuti tuleb tõele au andes tunnistada, et tegu on rohkem silmapaistva aksessuaariga kui silmadele kaitset pakkuvate päikeseprillidega. 

1. Zara 15,95 €
2. H&M 9,99 €

 

3.  Visiirid

Kes tahab silmi ja nägu päikese eest korralikult peita, võiks valida 80ndatest tuntud ülisuured päikeseprillid, mis meenutavad veidi motokiivrivisiiri või keevitajamaski. 

1. Topshop 60 €
2. Asos 22,99 €

4.  Edevale fashionista'le

Kirjud peegelklaasid ja kõigis mõeldavates värvides raamide ja klaasidega prillid, millel võivad olla ka igasugused lisadetailid kaunistuseks, on praegu moehaide ühed lemmikud ning loovad kindlasti ka kevadise/suvise meeleolu. Samas tasub meeles pidada, et nende kandmiseks peab omajagu kuraasi olema, muidu näevad need silmade ees välja sama kentsakad kui seelik sea seljas. 

1. Topshop 26 €
2. Reserved 12,99 €

 

Kui sa siiski tunned, et oled rohkem müürilill kui moehai

Sellepärast ei tasu eriti põdeda, sest klassikalised päikeseprillid pole kuskile kadunud. Lohutuseks võib öelda sedagi, et ka tuntud stiiliikoonid kannavad alati pigem klassikalisi päikeseprille kui moeröögatusi. Nii võikski eelistada näiteks musta või tumepruuni raamiga ja kergelt kiisusilma kujuga päikeseprille, mis sobivad enamiku näokujudega ning on seejuures ajatud. Päikeseprillide suuruse puhul tasub samuti valida kuldne kesktee – mitte liiga suured, mis varjavad terve näo, ega ka praegu moes olevad imekitsad.

1. Vogue 109,99 € (Tallinna Kaubamaja)
2. Zara 17,95 €

 Aga mehed?

Kui arvate, et meeste päikeseprillimood on vähem edev, siis eksite. Nii teevad ka meeste prillimoes ilma värviliste raamide ja klaasidega prillid ning õige moelõvi ei pelga isegi roosades toonides prillide kandmist. Tõsi, kui värvilised prillid kõrvale jätta, siis on meeste päikeseprillimood mõnevõrra tagasihoidlikum. Ilma teevad näiteks geomeetriliste ja ümmarguste raamidega prillid, aga ka klassikalised piloodiprillid.

1. H&M 7,99 €
2. Jack & Jones 19,99 €
3. River Island 22 €