Foto: ANGELA WEISS / Scanpix
Inimesed
12. aprill 2019, 12:33

Uus väljakutse! Kim Kardashian asus juurat õppima

Tõsielustaar Kim Kardashian West tunnistas moepiiblile Vogue antud intervjuus, et soovib saada advokaadiks.

Möödunud suvel alustas Kim ühes San Francisco advokaadibüroos nelja-aastast praktikat ja aastal 2022 peaks ta sooritama kutseeksami. California on üks neljast osariigist, kus on võimalik kutsetunnistus kätte saada ka ülikoolis käimata. "Pidin pikalt ja põhjalikult selle üle mõtlema," sõnas naine ajakirjale antud intervjuus.

Kõik sai alguse Alice Johnsonist, kes kandis narkokuritegude eest eluaegset vanglakaristust. 90ndate lõpul kuulus nüüdseks 63-aastane Alice Johnson väikesesse kuritegelikku rühma, mis äritses kokaiiniga. Naine mõisteti küll süüdi vaid mõnuaine omamises ja rahapesus, ent siiski anti talle kanda maksimaalne karistus.

Kim Kardashian kohtus 30. mail 2018 Ameerika president Donald Trumpiga, et arutada vanglakaristusi ja riiklikku vanglapoliitikat. Pärast staari visiiti Valgesse Majja soostus Trump Johnsonile armu anda. Sellest ajast saati on Kardashian teinud koostööd advokaatide ja aktivistidega, et luua uus kriminaalõiguse reform. 

"Valge Maja kutsus mind vanglakaristuste süsteemi muutmise teemat nõustama," seletas ta. "Istusin Roosevelti toas koos kohtunikuga, kes on mõistnud süüdi kriminaale ja võimukaid inimesi. Mõistsin, et pagan, ma pean rohkem kursis olema."

"Tundsin, et tahan olla võimeline võitlemaks inimeste eest, kes on ühiskonna ees oma võlad juba tasunud. Süsteem võiks olla hoopis teistsugune ja tahtsin võidelda, et seda parandada. Kui ma tean rohkem, siis saan ma rohkem ka ära teha," lisas Kim.

Ka tema isa Robert Kardashian oli advokaat, kes kogus tuntust armastatud NFLi jalgpalluri ja näitleja O.J. Simpsoni üle peetud kohtuistungil aastal 1995. Meest süüdistati eksabikaasa Nicole Brown Simpsoni ja tema sõbra Ron Goldmani mõrvas. Tegemist on maailma ühe kuulsaima mõrvajuhtumiga ja kohtuprotsessi näidati isegi televiisorist. Avalikkuse suureks meelepahaks õigeks mõisteti Simpson toona siiski õigeks.