Foto: Vida Press
Suhted
11. aprill 2019, 10:14

SOOME KOLINUD EESTLANNA: jätsin oma laste isa maha ja leidsin välismaalt uue! (152)

Õhtulehele kirjutas noor naine, kes tegi lõpu oma suhtele Eesti mehega, et jätkata pereelu välismaalt leitud mehega. Miks ta oma lugu jagab? Enda sõnul seetõttu, et tahab teisigi naisi innustada, et neil on õigus tunda end armastatuna. „Tahaks, et naised julgeks rohkem riskida ja kogeda – võita on nii-nii palju enamat,“ leiab 28aastane Elina.

„Tegu oli mu esimese välisreisiga kodumaast kaugemale,“ kirjeldab Elina oma seikluste algust.

„Me olime juba mitu aastat mehega Soomes elanud, et mees saaks parema palgaga tööd teha. Kõik oligi nagu hästi, aga lõpuks kippus mees teiste ehitajatega liialt sageli jooma. Eks sinna kadus romantika ja kõik muu meie suhtest. Nii juhtuski, et läksin sõbrannadega Tenerifele reisile. Ma ei uskunud, et see on võimalik, aga ma armusin,“ kirjutab Elina.  

„Läksin küll Soome mehe juurde tagasi, aga meie tülid jätkusid. Elasime koos nagu kaklevad sõbrad. Meie lapsed kannatasid meie suhte ja tülide tõttu. Igatsesin ja tahtsin tagasi Tenerifele... Võtsingi riski ja ostsin lennupiletid, kuid seekord võtsin juba ka lapsed kaasa,“ läks Elina tagasi välismaalt leitud mehe juurde.

„Juba esimesest päevast peale – ta sobis mu lastega imeliselt! Me olimegi nagu üks pere. Õnne rikkusid vaid joobes eksi tehtavad telefonikõned,“ meenutab naine.

Elina mõistab, et eks ühiskonnas leidub neid, kes peavad teda halvaks naiseks, kes meest ja tema rahakotti ära kasutas.

„Ma ei mõista neid hukka, sest ma elasingi mehe ja riigilt saadud toetuste najal. Aga minu arust on see täiesti normaalne- mul on temaga ikkagi kaks last. Kui mul pole piisavat sissetulekut, siis ongi normaalne, et ta oma laste emale ülekande teeb. Ma ei kuluta ka ebanormaalselt palju,“ leiab Elina.  

„Ma ei olnud veel toona eksiga kõigele lõppu teinud, aga ta teadis, et eks mul on keegi tekkinud. Kuu hiljem ma ka läksin ja tegin Soomes mehega lõpu. Mu uus kallim tuli mulle ka Soome külla. Tol korral otsustasime, et kolin mõneks ajaks hoopis Tenerifele,“ täpsustab ta.

Nii jäi Elina sõnul eksile aega, et omale Soomes uus üürikorter leida.  

„See kõlab uskumatult nagu muinasjutt, aga nii see oligi. On siiani! Kolisin lastega Tenerifele, kus tegin juhutöid, nautisin sooja ilma, peret, armastust. Ma olen oma otsusega väga rahul. Teisiti ei saaks see ollagi, sest meie perre on peagi lisandumas väike beebi, keda me kõik väga ootame. Ma usun, et see kõik pidigi nii minema. Ma luban lastel oma isaga suhelda, kuid nende uus pere on ikkagi minu ja mu uue kaaslase juures. Ma loodan, et iga naine julgeb õnne ja õige armastuse nimel oma elus muutusi teha. Uskuge endasse," julgustab Elina.