Foto: Pressimaterjal
Kultuur
9. aprill 2019, 10:40

McDonald’s kutsub külastajaid üles plastikkõrtest loobuma

McDonald’s  käivitab täna Tartu restoranides pilootprojekti, mille käigus ei anta enam jookidega kaasa plastikkõrsi, vaid külastajatel tuleb joogikõrt eraldi küsida. Mai lõpuni kestva testperioodi tulemusel loodab ettevõte hakata kõrte kasutamist piirama kõikides Eesti McDonald’s restoranides alates juunist.

McDonald’s Baltikumi tegevjuhi Vladimir Janevski sõnul on restoraniketi soov leida jätkusuutlikke alternatiive plastikkõrtele.

„Kuna vastutustundlik elustiil ja tarbimine on muutunud kriitiliseks teemaks kõikjal maailmas, töötame ka meie selle nimel, et leida keskkonnasõbralikke lahendusi, mida saaksime McDonald’s restoranides kasutusele võtta. Plastikkõrte kasutamise vabatahtlikuks muutmine on vaid esimene samm, millega liigume ühekordse plastiku kasutamise vähendamise suunal,“ ütleb ta.

McDonald’s soovib kõrrevaba algatusega muuta külastajate tarbimisharjumusi, innustades neid jooma karastusjooke ilma kõrreta. Muud joogid nagu näiteks piimakokteilid serveeritakse esialgu ka edaspidi koos kõrrega. „Testperiood kestab 45 päeva ning loodame, et külastajad reageerivad sellele positiivselt. Usume, et üheskoos McDonald’s restoranide külastajatega vähendame märkimisväärselt plastiku kasutamist meie restoranides,“ lisab Vladimir Janevski.

Kõrrevaba joogi pilootprojekt on osa McDonald’s restoranide ülemaailmsest algatusest, millega soovitakse muuta kasutatavad pakendid keskkonnasäästlikumaks. Restoraniketi eesmärk on, et aastaks 2025. pärineksid kõik restoranides kasutatavad pakendid sertifitseeritud tarnijatelt ja oleks valmistatud taaskasutatud või taaskasutatavast materjalist. Samuti on restoraniketil plaan hakata ümber töötlema kõiki ülemaailmselt McDonald’s restoranides tekkivaid pakendeid.