ETV saate "Ringvaade" reporter Heleri All stuudios.Foto: Tiina Kõrtsini
Kultuur
14. aprill 2019, 11:00

HETKEHITT | Heleri All: mulle meeldib, kui teater on omal moel irooniline ja peegeldab kõike seda, mis ühiskonnas päriselt toimub

APLAUS

Ühiskonnakriitiline Kinoteater

Heleri All, «Ringvaate» reporter

«Mulle meeldib, kui teater on ühiskonnakriitiline. Mulle meeldib, kui teater on omal moel irooniline ja peegeldab kõike seda, mis ühiskonnas päriselt toimub. Mulle meeldib, kui saalist välja tulles mõtlen mõnest asjast teistmoodi ja näen pärast ühiskonnaelu jälgides paralleele vaadatud lavastusega.

Kinoteatri «Titaanide heitlus» on täpselt selline lavastus. Neli noort meest teevad laval jõu- ja ilunumbreid ning toovad publiku ette meie poliitikaelu igapäeva omalaadses kõverpeeglis. Trupi ühistöös sündinud tekst on vaimukas ja terav. Näitlejad on energilised ja elavad ning nende omavaheline klapp muljet avaldav. Loomulikult – laval on ju Viljandi kultuuriakadeemia ühe lennu poisid Kristjan Lüüs, Kaarel Targo ja Sander Rebane, kes niigi neli aastat ühes rütmis hinganud, ning Henrik Kalmet, kes teiste meestega väga hästi kokku sulandub. Lavastaja Birgit Landberg on aga noorte meeste energia suurepäraselt just õigesse kohta suunanud.

Edasi lugemiseks: