Foto: Apollo
Kultuur
8. aprill 2019, 15:30

AJAVIITEKS | Parimad filmid ja raamatud, mille seltsis sombune päev mööda saata!

Kui ka sina oled üks neist inimestest, kes eelistab sombuse ilma korral pigem tubaseid tegevusi, siis Naistelehel on sulle terve hunnik põnevaid soovitusi, mis hõlmavad endas nii filme kui ka raamatuid!

FILMID

Foto: Apollo

«Süngeim tund»

Teise maailmasõja alguspäevil seisab Suurbritannia peaministri ametisse astuv Winston Churchill silmitsi raskeima hetkega: rahvas on sõjaks ette valmistamata, kuningas näitab üles skeptilisust ja parteikaaslased õõnestavad jalgealust. Ometi suudab Churchill rahva ühendada ja muuta ajaloo kulgu. Võrratu näitlejatöö Gary Oldmanilt.

Foto: Apollo

«Vene köök Pariisis»

Tore gurmeefilm Moskvas tegutsevast menukast Prantsuse rahvusrestoranist, mis pärast suurt fiaskot uksed sulgeb. Restorani omanik meelt ei heida. Koos peakokaga avatakse restoran hoopis Pariisis. Ees ootab suur, maitsev ja uskumatult lõbus töö.

Foto: Apollo

«Nähtamatu niit»

Filmi sündmustik viib sõjajärgsesse Londonisse, kus tegutseb kuulus kleididisainer Reynolds Woodcock. Naised tulevad ja lähevad, kuid kõik muutub, kui mees kohtab noort ja isepäist preili Almat. Mehe varem nii talitsetud ja etteplaneeritud elustiil pööratakse täielikult pahupidi.

RAAMATUD

Foto: Apollo

«Kremli haigla saladused»

Üle kolmekümne aasta Kremli haiglas töötanud kirurg Praskovja Nikolajevna Mošentseva on ravinud nii ilmakuulsaid Vene riigimehi, näitlejaid, heliloojaid, lauljaid kui ka kirjanikke. Värvikad mälestused seletavad nauditavas keeles lahti, kuidas Tambovi kolkakülast pärit tütarlaps üldse nõukogude meditsiini pühamusse sattus ja mis elu elasid Nõukogude riigi juhid ning eliidi salajane pool.

Foto: Apollo

«Võidujooks Romanovite päästmise nimel»

Miks ikkagi ei õnnestunud tsiviliseeritud maailmal päästa Vene viimast keisriperekonda tapatalgutest 1918. aasta juulis Jekaterinburgis. Põnev lugu kirjeldab põimuvate ja põrkuvate taotluste ning soovide rägastikku, mille tõttu sündmused fataalse järjekindlusega õnnetu lõpplahenduse suunas triivisid. Ja kas saabki üheselt osutada inimesele või inimestele, keda selles tragöödias süüdistada?

Foto: Apollo

«Minu sugupuu»

Igal perel on oma lugu ja üha rohkem võetakse aega perekonna ajaloo uurimiseks ning talletamiseks praeguse põlve ja järeltulijate tarbeks.

Kaunilt kujundatud raamatusse mahuvad nii perekondade kirjeldused, isikukirjed, rahvaloenduste andmed, põlvnemistabelid, peretraditsioonid ja saavutused kui ka sündmused ja fotod. Lisaks leiab häid nõuandeid ja kasulikke küsimustikke.

Foto: Apollo

«Vanaisa Omar ja Potike Keeda»

Armas lugu ühe poisikese kasvamisest täismeheks, tema pettumustest ja avastustest sel teel. See haarab linnulennult ka tema vanaduspõlve ja lapselapse saatust, kes lõpetab nende perekonnaliini. Läbi loo on kandev motiiv suhe vanaisaga – maagilise tegelase ja küla teadmamehega. Peategelane kaotab taadi küll juba poisikesena, ent vanaisa õpetused saadavad teda elupäevade lõpuni.