The Duke and Duchess of Cambridge visit Blackpool The Duchess of Cambridge and the Duke of Cambridge during a Royal visit to Blackpool. Photo credit should read: Doug Peters/EMPICSFoto: Doug Peters / Scanpix
Inimesed
4. aprill 2019, 13:59

Mis saab siis, kui Kate ja William otsustavad abielu lahutada? (8)

Juba mitu päeva kirjutab välismeedia, et prints William võis petta oma abikaasat ühe tema parima sõbranna Rose Hanburyga. Kensingtoni palee keeldub lahvatanud skandaali kommenteerimast. Hirmus isegi mõelda, kuid värskete kõlakate tuules loodavad kuningliku perekonna fännid parimat, ent on valmis ka halvimaks. Mis aga hertsogist ja hertsoginnast saaks, kui nad otsustaks järsku abielu lahutada?

Enamus inimesi abiellub sooviga jääda kokku igaveseks, kuid kahjuks ei suju asjad alati plaanipäraselt, kirjutab The Cheat Sheet. Prints William ja Kate Middleton on oma suhte üle mõtisklenud ilmselt rohkem kui mõned teised paarid, sest mehest on ühel päeval saamas siiski Inglismaa kuningas. Samas on abielu lahutanud nii Williami isa kui ka mitmed teised prominentsed siniverelised. See on miski, mis võib kindlasti juhtuda – eriti, kui William päriselt ka oma naist pettis.

Cambridge'i hertsoginnale võib jääda alles tema tiitel, kuid selle otsuse peab langetama valitsev monarh. Hetkel on selleks kuninganna Elizabeth II, kes jättis pärast lahutust ka printsess Dianale tema tiitli, kuid pärast tema surma võtab trooni üle prints Charles. Tiitliga või ilma, Kate poleks pärast lahutust enam täieõiguslik kuningliku perekonna liige. Ta vabaneks pingest, kuid samas ka kõikidest tiitliga kaasnevatest hüvedest.

Kate Middleton on pärit jõukast perekonnast, mis tähendab, et kuninglik lahutus ei jätaks teda nälga. Samas on ta pärast abiellumist ülirikkasse perekonda jõudnud harjuda teistsuguse elustiiliga. Nagu printsess Dianal, oleks ka Kate'il õigus rahaliseks hüvitiseks. Summa sõltub tavaliselt aga sellest, kui kaua paar abielus on olnud. Kuna tema ja tulevane kuningas on abielus olnud alates 2011. aastast, saaks ta palju vähem raha, kui mõni teine pikemas abielus olnud kuninglik.

Õnneks ei jääks ta ka kodutuks. Ilmselt kingitaks talle kuninglikule enklaavile lähedal paiknev maja, et laste jagatud hooldusõigus nii tülikas ei oleks. Ehk saaks ta endale isegi korteri Kensingtoni Palees, kuid kas ta tahaks oma eksile nii lähedal elada? Kõik sõltub lahutuse tagamaadest ja kui hästi kumbki sellega toime tuleb. Põgeneda ta aga ei saaks, sest lastega Suurbritanniast lahkumiseks on tal vaja prints Williami luba.

Paar on korra varem juba lahku läinud, kuid nende sõnul muutis see suhte hoopis palju tugevamaks. On väga ebatõenäoline, et nad uuesti lahku läheks, isegi kui suurem skandaal on lahvatamas. Paljud naised on oma abikaasadele truudusetuse andestanud. Kui ta tõesti pettis teda, siis kuninglike paaride jaoks on väga palju kaalul.