Foto: Envato Elements
Sisuturundus
8. aprill 2019, 10:16

Imelise pulmapeo 3 kuldvõtmekest: hea koht, külaliste mugavus ja kordumatus

Pulmapidu soovitakse sageli korraldada paigas, mis on pruutpaari jaoks olulise või lausa sümboolse tähendusega. Aga mida teha, kui selles kohas ei ole sobivat hoonet? Siin tuleb appi Klinkbergi professionaalne tiim." Meie peotelkide abil saame luua just sellised peoruumid nagu teie fantaasia lubab. Peotelke saab püstitada mereranda, metsa või heinamaale või kasvõi pilvelõhkuja katusele,“ jutustab Klinkbergi juhataja Priit Vanatoa. Klinkbergi meeskonnal on üle 20 aasta kogemusi erinevate sündmuste miljöö loomisel.

Pole saladus, et interjöör loob suures osas kogu peo meeleolust. „Igast ruumist saab tekitada just pruutpaari näoga kordumatu peokeskkonna. Meie ladudes on lugematul hulgal erinevaid kardinaid, laudlinu, kunsttaimi, lühtreid, küünlajalgu, toole, laudu, diivaneid,“ toob Vanatoa välja.

Soovides korraldada pulmapidu vabas õhus, on oluline valida kandev ja esinduslik põrand. „Samuti peaks olema katus pea kohal, kui on liiga külm, kuum või vihmane. Tuleb hoolitseda, et oleks piisavalt valgust, kui õues on pime. Samuti et oleksid tagatud külaliste esmased vajadused: WC, veega kraanikausid, naisterahvastele peegliga tualetid, garderoob,“ loetleb Vanatoa.

Eestimaa ilm on heitlik – suvel võib olla kõrvetavalt päikseline ilm või sadada paduvihma. „Et pulmatseremoonia ega sellele järgnev pidu rikutud ei saaks, võiks läbi mõelda, missugused õuetegevused saab viia ajutistesse peotelkidesse, mis pakuvad nii varju päikese kui ka kaitset vihma eest,“ soovitab Vanatoa. Suvised peotelgid on õhulised, läbipaistva katuse ja seintega. Seinad saab ka täielikult ära võtta ja vajadusel operatiivselt tagasi panna.

Kuid ka siseruumides on võimalik luua kordumatu miljöö, mis on iseloomulik vaid sellele konkreetsele peole. Klinkberg pakub sisekujunduse täisteenust igale sündmusele. Vastavalt peo stiilile valime koos kliendiga sobivaimas värvitoonis aksessuaarid ja mööbli. Näiteks: pulmadeks on tellitud uhke tort ning plaanis on tordilõikamise tseremoonia. Aga kust ja milliselt laualt torti pakkuda? Või kuidas korraldada abielu registreerimist mererannas, koduõues? Vajadusel ehitab Klinkbergi meeskond ka sobiliku altari ning kujundab tordilaua. Täpselt sellise, millest te unistanud olete!

Ka pruutpaar peaks tundma end pulmas külalisena

Teine aspekt, mida pulmapeo korraldamisel silmas pidada, on külaliste ja esinejate mugavus. „Pulmapeol saavad reeglina kokku suguvõsa noorimad ja vanimad liikmed. Seega tuleb hoolikalt läbi mõelda, et kõik ennast peol hästi tunneksid. Võib kujundada eraldi ruumid väiksemate külaliste jaoks või rahulikumad ja lihtsamini ligipääsetavad alad vanemate külaliste jaoks. Samuti on oluline läbi mõelda abipersonali (köök, teenindus) kasutuses olevad alad. Selle saame lihtsal moel korraldada erinevate abitelkidega,” annab Priit Vanatoa nõu.

Spetsialist toonitab, et perfektsel peol peaksid kõik külalised ja esinejad end hästi tundma. „Suurema peo korraldamise eel oleks mõistlik lasta teha ka peoala joonised 3D-mõõtkavas. Joonised annavad reaalse pildi sellest, kas kõik vajalik on leidnud oma koha ning kas lahendatud on konfliktsed alad külaliste ja abipersonali liikumistes. See tagab kindluse, et kõigil on peol mugav olla,“ tõdeb ta.

Ka pruutpaar peaks tundma end oma peol külalisena. „Jäta kõik, mis tundub keeruline, raske või ajamahukas, teiste hooleks. Klinkberg aitab sind ruumide osas algusest lõpuni: alates ruumiplaanist ja -joonisest kuni laudlinade ja lilleseadeteni. Toome kohale telgid, mööbli ja muu kraami ning viime hiljem ära,“ lausub Vanatoa. Klinkberg on teinud koostööd paljude peokohtadega üle Eesti ning seega ollakse võimalustega kursis. Sealjuures on täidetud kümneid ja kümneid pruutpaaride pööraseid fantaasiaid ja põnevaid ideid. „Oleme korraldanud pulmapidusid rannas, heinamaal, kõrghoone katusel, aga kodumaja tagaõues, kuhu oleme ehitanud pop-up peoruumid ligi sajale inimesele. Meie jaoks piire ei ole,“ näitlikustab Vanatoa.

Ühtlasi pakutakse ka peoruume: Klinkberg Venue on suurepärane peokoht, talvel Tallinnas Maarjamäel ja suvel Kaberneeme sadamas. 

Kui palju ette tuleks Klinkbergi poole pöörduda? Priit Vanatoa nendib, et mida varem, seda parem. „Oleme harjunud kustutama ka nii-öelda viimase minuti tulekahjusid. Küll aga ei saa siis garanteerida, et parimad valikud veel alles on. Hetkel tegeleme juba ka 2020. aasta „kuumade kuupäevade“ tellimustega," lisab Vanatoa.

Tutvu Klinkbergi renditoodetega SIIN! Jälgi ka Klinkbergi Facebooki tegemisi SIIN!