Baari-Madis - Madis RäästasFoto: Erakogu
Blogid
31. märts 2019, 11:43

BAARI-MADISE BLOGI | Paljas-Kaalikas võiks jääda oma liistude juurde - pildistada ennast poolpaljalt voodis ja kirjutada sügavamõttelisi tsitaate (24)

Kell on 04.00 öösel. Vaevu suudan baarileti ääres püsti seista. Vehin kätega talitaja poole. Ühe shotiringi tahaksin veel teha. Sõbranna raputab pead ning keelab mind konkreetsete väljenditega. Ma ignoreerin seda möla. Ei hakka mina mingit eite kuulama! Mis ekspert tema joomises on?  

Uued pitsid tõstetakse ette, ühe silma pigistan kinni, et kuidagigi pin kood sisestada. Joogid käes, hõiskasin rõõmsalt: "Terviseks!". Sõbranna pahandab veelkord ja seekord krõbedamate sõnadega, samal ajal minu suunurgast okset pühkides. Tõesti, äkki ei peaks rohkem jooma. Pada sõimab katelt, ei kuula mina teist joodikut. Ja rohkem ei mäleta ma trallist midagi.

Järgmine hetk ärkan EMOs. Silmad, kui vastsündinud kassipojal, eredast valgusest pimestatud. Medõde naeratab vastu. Kõik on kontrolli all. Kanüülid  
ja juhtmed igast august rippumas. Pljät, kuidas ma siia sattusin? Tuleb peaarst, annab paberid kätte, patsutab õlale ja soovitab enam mitte juua. 2,3 promilli veres on liiga palju. Ja nagu välgusähvatus selgest taevast - sealsamas palatis võtan vastu otsuse, et edaspidi piiran alkoholi tarbimist drastiliselt.

Uus nädal uus probleem. Vaatan peeglisse, vastu vaatab pooltühi Michelini-mees, sangad külgedel lausa rippumas. Suvi ju kohe ukse taga ja uute kallite firmatrussikutega vaja instas eputada. Raisk, ma tahan suveks veidigi paremas vormis olla! Põhiunistus on end rannas mugavalt tunda, mitte kramplikult sissetõmmatud kõhuga vette joosta.

Oeh, mu keha meenutab juba kirjapressi. Aga kust abi otsida? Leida lapsik ja haigelt ennast imetlev ekpert nagu Erik Orgu? Küsida abi edevalt ja samuti paaaniliselt tähelepanu otsivalt isehakanud "treenerilt" Paljalt Kaalikalt? Leida instast suvaline tüüp, kellel TIITLIKS #personaltrainer või minna hoopis wannabede Spartasse, leida sealt Ott Kiivika tüüpi lihamägi ning hakata ka steroide vohmima? 

Instas on nii palju ilusate kehadega inimesi. Pooltel neist ausalt treenitud kehad ja pooltel filtrite ja photoshopiga saavutatud tulemus (mina kaasa arvatud).  Õige leidmine on kui nõela otsimine heinakuhjast. Ma enne leian pandava mehe lesbibaarist, kui treeneri Instagramist. Ja need samad #personaltrainerid jagavad teadmisi, mis neile taevas teab kust pähe potsatasid. Kõik, kes suudavad käevarrelt bicepsi leida ning kuus kükki teha, kujutavad ette et on teadjamad, kui vana Jumal ise. EI!!! Jääge oma liistude juurde ja armastage ennast peegli ees edasi ja ka seda  on kogemust, kuidas tapvalt pandavat selfiet teha.

Baari-Madis - Madis Räästas Foto: Erakogu

Paastuda Kaalika moodi? Oh ei! Selline enese piinamine pole kunagi toiminud. Ma ei ole nii meeleheitel ka. Taoline terror võib ta enda puhul toimida, aga see ei ole kõigi jaoks. Ja kurb, et ta julgeb reklaamida taolisi meetodeid. Paastumise legend on sama vale, kui müüt sellest, et modellid söövad ainult vette kastetud vatitupse. IDIOOTSUS!!!

Neiu Kaalikas võiks jääda oma liistude juurde - pildistada ennast poolpaljalt voodis, kirjutada sügavamõttelisi tsitaate, postitada smuudiretsepte ning pidada oma Kodu-Antila kataloogi edasi. Mõjutada oma fänne sooduskoodidega, mitte rikkuda nende tervist. Aga ta ei lange kunagi nii madalale, ega soovi kellelegi halba, mis sest et ta samaaegselt "laimas" edeva Orgu meetodeid ja sedagi ainult rahateenimise eesmärgil. Iroonia - nagu Kaalika enda pildid on tehtud suurest naiivusest ja heast südamest. Paljas Kaalikas on samasugune  tähelepanu otsiv tõuk, nagu kogu Kardashiante pere.

Aga baseerudes isiklikule kogemusele, siis arvan, et "toiduspets" Erik Orgasm ei ole ka just puhas poiss. Ma olen temasuguste kultusprogrammiga liitunud aastaid tagasi. Arvan, et see üsna sama. Maksad palju raha selle eest, et suur juht saaks sulle ette kirjutada mitu kapsalehte ja kanafileed tohib päeva jooksul sisse kugistada ja et magustoitu võib lakkuda ainult menüü piltidelt. Muudab veidi koguseid juba valmis olevates retseptides ja siis saadab "personaalse" juhise suure pealkirjaga - AINULAADANE PROGRAMM AINULT SULLE!!!

Ja siis sain liituda lõpuks ka udupeene salajase FB grupiga. Tunnistan ausalt, et olen ka selle tee läbi käinud. Üks pontšik kiidab teist pontšikut, kuidas suudetud juba üleliigsest tuhksuhrust vabaneda. Kõik liikmed on kui kuninga narrid ning innustavad üksteist lollakate tsitaatidega, aga kuningat ennast pole kohal kunagi. Kõike seda on meeletult ilus ja tore lugeda, kuidas inimeste esimesed edusaamud on rõõmu ja usu tagasi toonud. Isegi siis, kui mõni õnnetu on leidnud tee tagasi koogi juurde ja teised cheerleaderid hõiskavad ja innustavad ikka vapralt edasi rühkimist. 

Aga ma tahaks kuulda kiitvaid sõnu otse kuningalt. Rahunege, seda ei juhtu mitte kunagi. Ja kui soovisin uut doosi motivatsiooni, pidin pärast seitset nädalat piinlemist taas maksma kopsaka summa kuninga arvele. Issand, mu rahakott ei ole Valio lehmake, kust iga kell piima pumbata. Tervisel ei tohiks hingehind olla. Ja veel kurvem, et meeleheitel inimeste olukordi kasutatakse rikastumise nimel häbematult ära.

Aga ma võin ka eksida. Võib-olla Orgasmi retseptid aitavad kaalu kaotada ja Kaalika ettekirjutused teevad minust skeleti?  Eks igaüks leiab oma tee. Põhiline, ärge võtke ette ekstreemseid riske. Kuulake ikka ja alati oma ala proffe. Mina sain oma abi. Treener aitas mind rajale - sõin kuhjaga  vitamiine, jooksin toidukaaluga mööda restorane ringi, arvutasin kaloreid kokku ja treenisin nagu kava ette nägi. Kaotasin oma Michelini-mehe sangad ja seitse kilo. 

Ma võin ka oma ebastaabiilset sõbrannat lohutada enda dr. Phil saate vaatamise teadmistega, aga see ei päästa olukorda. Lahkuminekut aitab ravida alati pudel viina, üheöö suhe ja rämpstoit. Oleme kõik enda arvates nii targad ja anname oma kaaslatele head nõu. Päeva lõpuks see ei aita. Korraks ehk toob päikese pilve tagant välja, aga see rõõm on üürike. Kui häda suur, siis palun minge lihtsalt õige spetsialisti juurde.

Ja lõpetuseks viimased soovitused inimeselt, kes on ekspert mitte milleski, aga teab kõigest kõike - ärga kunagi võtke mind tõsiselt. Ja kui tahate end targana tunda, siis lugege minu rumalusi. Uskuge, te elu on palju värvikam!

Baari-Madis - Madis Räästas Foto: Erakogu