Foto: Envato Elements
Sisuturundus
2. aprill 2019, 16:51

30 nutikat köögitarvikut – mida kinkida ja mida soetada enda pidudeks?

Nutika kokkaja lemmikpood Apelsin toob välja 30 kavalat köögitarvikut, mis kuluvad ära nii grillipeol kui pulmapeol, aga sobivad ka sünnipäevalast rõõmustavaks kingituseks.

Apelsinil on hea uudis! Lisaks poodidele Tallinnas Rocca Al Mare ja Järve Keskuses ning Rakveres Vaala keskuses, on nüüd avatud ka e-pood. Vaata SIIT!

Õlipihusti-valaja. Mugav vahend, mida kasutada suvistel salativalmistamistel. Kaks ühes lahendus: õlikann ja õliprits koos.

Tainamatt. Matti on lihtsam puhastada kui tööpinda ning samuti on sellel mugav kindlat mõõtu tainast rullida.

Köögiviljalõikur. Kui soovid lauda kaunistada põneva kujuga kurgi- või porgandiviiludega, siis on lahenduseks köögiviljasakitaja.

Vaakumavaja. Kes meist pole kirunud kinnist moosi- või kurgipurki ning proovinud seda nahkkinda või noaotsaga avada. Vaakumisse tõmmanud purgikaaned avanevad lihtsalt, kui kasutad Jarkey vaakumiavajat.

Universaalne kaas. Kuidas säästa kapis ruumi? Kasutades universaalset kaant, mis sobib nii 28cm, 26cm kui ka 28cm pannidele-pottidele.

Sidrunisäilitustops. Kas tarvitad alati kogu sidruni ära? Kui ei, siis kindlasti on sul tulnud seisma jäänud poolik ja ära kuivanud sidrun ära visata. Sidrunitopsis säilib sidrun värskena vähemalt nädala.

Titan praepann. Hea ja vastupidav pann peab olema igal kokal. Korralik pann on raske ehk hoiab sooja, soojeneb ühtlaselt ega tõmbu aja jooksul kõveraks. Samuti on väärt pannil kolmekordne nakkumisvastane kate. Ibili Titan-seeria pannidel on metallist käepide ehk seda võib panna ka kuni
250-kraadisesse ahju.

Šampusepudeli kork. Kas oled kurbust tundnud, vaadates pooleli jäänud šampust? Kasutades šampusepudeli korki, pole põhjust muretseda, sest mullid on alles ka järgmisel korral pudelit taas avades.

Erinevate teradega riiv. Salatite tegemine võib olla päris tüütu ja aeganõudev. Kui kasutad riiv-mandoliini, siis on köögiviljadest erinevate viilude või ribade tegemine lust.

Kokkupandav lehter. Kas lehter võtab sinu sahtlis liiga palju ruumi? Kasuta kokkupandavat silikoonist lehtrit.

Südamekujuline vorm. Kuidas üllatada kallimat? Valmista talle südamekujuline praemuna või pannkook.

Sõõrikudosaator. Kõikidele lastele meeldivad sõõrikud. Värskete sõõrikute saamiseks ei pea enam sõõrikukohvikusse minema, vaid neid saab lihtsalt teha oma kodu köögis. Kasuta selleks sõõrikudosaatorit.

Kartulilõikur. Enda tehtud on ikka parem kui poe kraam. Ka friikartulite tegu pole kunst, kui sul on kartulilõikur.

Pitsaküpsetuskivi. Miks on pizzerias pitsadel krõbe põhi? Vastus on, et pizzeriad kasutavad küpsetamiseks kiviahju. Krõbeda põhjaga pitsa saad ka oma koduses ahjuks, kui kasutad pitsaküpsetuskivi. Pitsaküpsetuskivi sobib ka pitsa serveerimiseks.

Nõudepesuhari dosaatoriga. Nii mugav, kui vajutad nõudepesuvahendi lisamiseks kõigest harjal olevat nuppu.

Lihapehmendaja. Lihahaamer on eilne päev. Moodsas köögis on mugavam ja tõhusam vahend liha pehmendamiseks.

Koogivorm. Kas on juhtunud, et kooki küpsetades on tainas lekkinud, oled pidanud tuba kõrbehaisust tuulutama ning ahju põhja kõrbenud tainast puhastama hakkama? Seda poleks juhtunud, kui sul oleks olnud taina lekkimist takistava servaga koogivorm. Samuti on Ibili Golden Class seeria koogivormid valmistatud tavapärasest tugevamast terasest ehk ei lähe kõveraks ja sulguvad täpsemalt.

Arbuusilõikur ja serveerija. Kohe on taas saabumas arbuuside aeg. Kasutades Ibili arbuusilõikurit on arbuuside söömine mõnusamast mõnusam tegevus: suru tera arbuusi ja tõmba endale sobilik viil.

Kalaluupintsetid. Toitu jäänud kalaluud on tüütud. Mugav on neid eemaldada spetsiaalsete kalaluutangidega.

Jäätisevormid. Millisele lapsele ei meeldiks jääpulgad? Kiiresti saad neid valmistada spetsiaalsete jäätisevormidega.

Tainakaabits. Tainast tööpinnalt kaapida ja tainast lõikuda on mugav tainakaabitsaga.

Sibulaviilutaja. Kuidas lõigata mugavalt sibulast ühelaiused viilud? Kasuta selleks loodud sibulaviilutusabi.

Hakkija. Kergem ja kiirem kui noaga, on köögivilju hakkida spetsiaalse hakkijaga. Vajutad ning anumas olev saab peeneks hakkeks.

Adapter induktsioonipliidile. Kui sul on kapis korralik pann või pott, mis ei sobi induktsioonpliidile, siis saad neid selle adapteriga ka edaspidi kasutada.

Spagetiportsjoni mõõtja-taignalõikur. Spagette valmistades ei tea kunagi, kas neid saab liiga palju või liiga vähe. Et sellest probleemist vabaneda, kasuta spagetiportsjoni mõõtjat. Lisaks saad seda mõõtjat ka tainalõikurina kasutada.

Õunakoorimismasin. Pöörad mõnuga vänta ja õunad saavad kooritud ning südamed eemaldatud.

Köögiviljalõikur-tükeldaja. Juurviljadest kuubikute ja ribade tegemine on imelihtne.

Köögiviljade koorija. Porgandist laastude tegemiseks.

Kokanuga. Ühestki köögist ei tohi puududa korralik kokanuga.

Purk kraaniga. Aiapeo staariks on kaheksaliitrine mahlapurk, kuhu ei pääse ligi tüütud putukad ning mille kraanist on lust oma klaasi täita.