Foto: Vida Press
Ilu ja mood
8. aprill 2019, 14:58

Tänased moeröögatused, mida „Seksi ja linna“ kuum nelik kandis juba kümmekond aastat tagasi!

Kuigi seriaali "Seks ja linn" viimase osa eetrisse minekust on möödas üle kümne aasta, ei jäta osatäitjate riietus sugugi sellist muljet, vaid väga mitmed kultussarjas nähtud trendid on täpselt sama ägedad ka praegu. 

Kui enamikke, rohkem kui dekaad vanu sarju vaadates, on kohe aru saada, et ajad on muutunud ja seda eriti moe osas, siis nii "Seksi ja linna" seriaali kui ka filmide puhul sellist muljet ei teki. Carrie, Samantha, Charlotte'i ja Miranda riietus sobiks väga hästi ka tänasesse päeva. 

Et seriaal ja filmid näeksid trendikad välja ka kümneid aastaid hiljem, oligi tegelikult tuntud kostüümikunstiku Patricia Fieldi eesmärk. Naine on seda korduvalt rõhutanud, et ta ei pannud osatäitjaid riidesse hetketrendide järgi, vaid pigem sai sarjast moemaailma üks teenäitajatest. 

Sellest tulenevalt võibki välja tuua nii mitmeidki praegusi moeröögatusi, mida New Yorgi kõige kuumem nelik kandis juba mõnda aega tagasi. 

Näiteks:

1. Kõhukotid – pikalt mõnitatud aksessuaari muutis esimest korda tõeliselt populaarseks Carrie juba 1998. aastal.  

Foto: Vida Press

2. Miniatuursed kotid – teadagi oli just Carrie see, kes muutis Fendi Baguette koti moehitiks. Omamoodi välimusega miniatuursed kotid tõi "Seksi ja linna" kostüümikunstnik Patricia Field moepilti aga juba seriaali põhjal vändatud esimeses filmis. 

Foto: Vida Press

3. Kombineed meenutavad kleidid – 90ndate üks hitte, mida nägi neliku seljas üpris tihti ning mis on praeguseks vallutanud ka meie moebutiigid.

Foto: Vida Press

4. Kalamehemütsid – praegune moehitt, mis tundub linnapilti täiesti sobimatu ning moemaailmast valgusaastate kaugusel. Samantha tõestas aga juba sajandi alguses vändatud sarja viimases hooajas, et tegemist on trendika naise kübaraga, mida võib vabalt kanda kasvõi kleidi ja kontskingadega. 

Foto: Vida Press

5. Satiinseelikud – needki olid neliku ühed lemmikud. Tõsi, kui tänapäeval sobitavad moemaanid neid kokku tossudega, siis seriaalinelik kandis neid veel kontskingadega. 

Foto: Vida Press

6. Vöötatud pihad – need olid omamoodi signatuuriks "Seksi ja linna" esimeses filmis. 

Foto: Vida Press

7. Värvilised pükskostüümid – Samantha üks signatuurrõivaid läbi terve seriaali on praegu vallutanud naiste südamed üle maailma. 

Foto: Vida Press