MajorlilkweenFoto: Blackout
Saund
28. märts 2019, 09:45

KÕRV PEALE! Modell Alexandra Elisabeth Ljadov andis välja debüütsingli (2)

Eestlannast modell Alexandra Elizabeth Ljadovi, artistinimega Majorlilkween, andis välja debüütsingli „Bound“. Alexandra on loo autor nii muusikas kui sõnas ja on ka video lavastaja ja kaasmonteerija.

Modellindusega maailmas karastunud nooruke eestlanna Alexandra Elizabeth Ljadov on nüüdsest tuntud hip hop artistina Majorlilkween. Räpilüürika persoon Majorlilkween on oma seninägematu julge oleku, keelekasutuse ja lavalise liikumisega Eesti muusikamaastikul kui kevadine värske tuul.

 

Täna ilmunud singel „Bound“ on Alexandra enda looming nii sõnas kui muusikas, vahendab Sandra Sersant saadetud pressiteates. Vaid aasta tagasi ei osanud ta muusikakarjäärist undki näha: „Mu tee muusika juurde sai alguse sõpradega naljatades inglise keeles freestyle’imisest. Pool aastat hiljem justkui kargasid mul erinevad mõtted räppidena peas kuni otsustasin need igaks juhuks üles kirjutada. Siis tuli mõte, et teeks need salmid ka päriselt looks ning tänaseks on sellest kujunenud sõltuvus, sest enese emotsioonide ja mõtete teksti panemine on minu jaoks kui teraapia. Kui on hea tuju, siis tuleb lõbus räpp, kui on paha tuju, siis agressiivne või kurb.“

Oma muusikaga tahab Majorlilkween julgustada inimesi ennast väljendama oma autentses vormis. „„Bound“ sõnum on, et inimene kuulub ainult iseendale. Inglise keeles on väljend to this ego i am bound - sa ei pea tegema asju nii, nagu teised tahavad või arvavad, et hea on. Enda elust tuleb välja lõigata negatiivsed mõjud ning oma väärtust peab teadma. Võib kõlada klišeena, aga päeva lõpuks pead sa ise õnnelik olema,“ võtab Alexandra oma mõtted kokku.

Juba aastaid on mitmekülgselt andekas neiu lisaks modellindusele oma loomingulist poolt väljendanud visuaalse pildi läbi ja loonud nii enese tarbeks kui tellimustööna erinevaid meeleolu-, moe- ja muusikavideoid, mis on ta viinud filmima lausa Indiasse. Ka enda debüütsingli muusikavideo on Alexandra lavastatud: „Tahtsin, et videos oleks esindatud kõikides vanustes naised, sest ühiskonnas on arusaam, et teatud vanusest on naised liiga vanad, et elu täiel rinnal nautida ja mega šikk või vastupidi über beib olla.“ Video on filmitud New Yorgis kahe päeva vältel nii stuudios kui linnast väljas vabas looduses. Enne võttepäeva läks lisaks terve päev võttepaikade ehitamiseks ja kujundamiseks.