Evelin ja SiimFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
28. märts 2019, 14:10

Evelin Ilves ja Siim Rikker läksid lahku! (169)

Evelin Ilves annab Facebookis oma lehel teada, et tema teed lõõtspillimängija Siim Rikkeriga on lahku läinud. 

"Kas oletegi päriselt lahku läinud? Ei ja jah. Aus noorpoliitik ja värske üksikettevõtja võlgnevad seletuse. Lühidalt: Evelin ja Siim ei ela enam ühise katuse all, aga kodurestorani ROOG ja suvekohvikut Hiiumaal peavad ühiselt edasi. Veelgi enam, neil on ka ühine sõnalis-muusikaline kontsertetendus, mis sündis spontaanselt ühel esinemisel Kesk-Eesti rahvamajas ja mis lendu läks ning uusi tellimusi sai. Seda kõike teevad nad koos edasi. Muidugi seni, kuni mõlemad Eestis ja teised tegemised lubavad," alustab Evelin oma postitust, mille avaldas sotsiaalmeedias 28. märtsil kella kahe ajal. 

Evelin kirjutab, et nad said Siimuga kokku siis, kui nende mõlema elud olid vabalanguses teel sügaviku poole. Siim oli lahutamas abielu ning Evelin sinnapoole teel. 

"Aga Kadriorust väljunud, miljoniks killuks puruks tulistatud kogule ulatas sõbrakäe keegi, kes oli äsja mehe ja isana läbikukkunuks kuulutatud. Neil kahel oli äkki, mille üle mõtteid vahetada. Kohtumised kahe erinevast suunast saabunud maailma vahel muutusid tihedamaks ja sündis lähedus. Lähedusest sai omalaadne armastus, selline, kus liblikaid kõhus ei olnudki. Nad kumbki ei teadnud, et selline armastus on olemas," kirjutab Ilves. 

Koos jalutati sadu kilomeetreid ja hakati kokkama. Et Siim arenes kokandusmaailmas kiiresti, otsustati teha ka ühine kodurestoran Hiiumaal, lõpuks koliti see Tallinnasse. 

Evelin kirjutab, et neil kahel erineval elul oli huvitav üksteise sisse vaadata, kumbki polnud varem kogenud sellist kaaslast. "Evelin sai taas teada, et ta on ilus naine ja ilus inimene, hoolimata sellest, et Kadriorg ta justkui "kirikuvande" alla oli pannud. Kellegi toreda arvates ilus nii seest kui väljast. Ja Siimule jõudis kohale, et on kuldsete käte ja suure südamega mees. Armas hing. Et tema kätes on meeletu loominguline energia, mis paneb helisema kõik, mida ta puudutab – olgu selleks tükk liha, puitu või naist. Tulemuseks on alati elamus," kirjutab Evelin. 

"Ent tasakesi tahtsid need kaks maailma oma rajale tagasi. Ühte kutsusid väiksed pojad ja lõõtspill, teist aga missioon ja lavad. See on hargnemine. Et pühenduda väljakutsetele, mis on kummagi elutee loogiline areng ja jätk."

Evelin kinnitab, et kodurestoran Roog vanalinnas ootab endiselt külastajaid ja neid Siimuga näeb kindlasti ka suvel Hiiumaal koos askeldamas. "Palun ärge rohkem küsige, sest kõik on öeldud. Ilus Inimene ja Armas Hing on kohtunud ja see armastus kestab igavesti nagu ka nende eelnevad – nad on kui pärlid põimunud reas."

Evelini ja Siimu hakati koos liikumas nägema 2015. aastal, kui koos käidi aastavahetusel Kambodžas ja reisiti ka Kihnu saarele. Muusikut tundvad inimesed kinnitasid Õhtulehele, et paarike on lähedane. Siim sõnas toona Õhtulehele, et tunneb Evelini juba Kihnu viiulifestivali aegadest, mida peeti esmakordselt juba 2011. aastal. „Minu teada on ta kohaliku muusika- ja toidufestivali patroon ja tal on Kihnus palju sõpru,“ rääkis Siim 2015. aasta veebruaris Evelini kohta.

Maikuus nähti neid taas koos. „Me oleme sõbrad,“ sõnas Siim siis. Neist kirjutas ka Kroonika, kellele sõnas Siim enda ja Evelini kohta: „Ma olen vaba inimene ja võin oma aega jagada nii sõprade kui ka sõbrannadega.“ Mees kinnitas, et nad veedavad vahel koos aega. „Ikka tore ju, kui ka äsja lahutanud inimestel on, kellega koos välja minna, kui laste kõrvalt aega jagub. Me oleme kaks vaba inimest, kel mõlemal oma elu, kodu ja lapsed. Meil pole mingit plaani, mida teile avalikustada, need lood on rohkem fantaasia rubriigist. Näis, mis elu toob,“ kostis Siim Kroonikale. Detsembris nimetas Evelin Postimehele antud intervjuus Siimu üheks armsaks hingeks, kellega ta suhtleb küll Messengeris, kuid keda ta tükk aega näinud pole.

2016. aasta algul uuris Õhtuleht Siimult, miks neid pole ammu Eveliniga koos nähtud. „Ma ei oska midagi öelda. Eks see suhtlus on kogu aeg nii olnud, et kui on vaja suhelda, siis oleme suhelnud ja kui pole, siis pole. Eks inimesed arvavad ja teevad oma järeldusi, aga sõprus on selline.“ Oma suhet ei kinnitanud nad endiselt. Vaid nädalake hiljem rääkisid Evelin Ilvese majanaabrid, et Siim on naise juures sage külaline. „Siim on siin elanud vähemalt paar kuud. Kogu aeg tuleb ja läheb. Tal vist oma võtigi, sest kui Evelin vahepeal välismaal oli, siis võis ikka Siimu ja tema autot näha,“ kinnitas Õhtulehele majanaaber. Siim ütles seepeale: „Privaatsus on minu õigus. Teie südame rahustuseks lisan, et kokku ma kellegagi kolinud pole.“

Peagi nähti neid aga taas teineteise seltsis ja 2016. aasta mais uuris Õhtuleht, kas nüüd on nende kahe vahel armastus tärganud. „Mis Siimu puutub, siis pole midagi muutunud. Meil on endiselt mõlemal oma elud-kodud-lapsed ja on asjad, mida teeme koos, kuna on tore,“ ütles Evelin.

2017. aastal lõppes aga kassi-hiire mäng. Evelin ja Siim pidasid Hiiumaal kodurestorani, ning Siimu hakati nimetama Evelini elu- ja ärikaaslaseks. Sama aasta novembris kolisid nad esimesse ühisesse koju, vanalinna Pikale tänavale. Sealses üürikorteris peeti ühtlasi restorani Roog.

Mullu aprillis ütles Evelin Õhtulehele enda ja Siimu suhte kohta: „Saime Siimuga tuttavaks, kui meil mõlemal oli raske aeg. Siim lahutas parasjagu abielu. Hakkasime lihtsalt niisama suhtlema ja vahel jalutama. Olime nagu saatusekaaslased. Mul oli tunne, et keegi ei julge minuga käia – olen nagu õudusunenägu, sümboliseerin midagi kohutavat. Aga Siim julges,“ meenutas Evelin. Naistelehele antud usutluses ütles Evelin, et mehele ta enam minna ei kavatse. „Me mõlemad oleme juba abielus olnud. Praegu küll pole sellist tunnet, et sooviks abielluda. Tahan lihtsalt, et oleks tore. Üritan iga päev endale meelde tuletada, kui oluline on tajuda ja tunnetada õnnelikke hetki. Olla siin ja praegu ning õnne tunda. Ma ei taha neid hetki märkamata mööda lasta.“

Käesoleva aasta algul tegi Vahur Kersna Evelinist autorisaate „Nähtus nimega Evelin“, kus naine samuti pisut Siimust rääkis. „Ma olen enne varem ikkagi oma meessoost kaaslastega kohtunud nii, et on mingi suur plahvatus ja armumine toimunud. Minu jaoks oli see rahuliku oleku taastumise võimalus,” rääkis Evelin, et nende suhe kulges rahulikult.

„Me olime nagu saatusekaaslased. Mina olin lahutanud ja Evelinil oli see katuseskandaal (Evelin Ilves suudles 2014. aasta suvel Komeedi katuseterrassil võõra mehega, olles ise abielus president Toomas Hendrik Ilvesega. Nende suhe lõppes 2015. aastal lahutusega – toim.). Ma sain head nõu,” rääkis Siim saates.

Tänase, 28. märtsi teate valguses on aga selge, et nüüd on mõlemal senisel saatusekaaslasel käia oma rada.