Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
28. oktoober 2020, 11:46

MIKS MEHED PETAVAD? 6 üllatavat põhjust! (10)

Kindlasti tead oma sõpruskonnast või tuttavate seast kedagi, kes on petnud, või keda ennast on petetud. Truudusetus toob sageli kaasa lahutusi, depressiooni, paranoilisust ning usalduse kaotust. Seda märkavad ka lapsed. Miks petta, kui see toob kaasa mitmeid ebameeldivaid riske? 

Kui truudusetuse all mõeldakse seksi ilma partneri teadmata, siis juba kesk- ja kõrgkooli paarikestest 50% on petnud, teatab Kinsey instituudi seksikoolitaja Justin Lehmiller. Uuringute kohaselt langeb truudusetuse osakaal peale abiellumist 20-25 protsendini, ning statistika näitab, et mehed on tõenäolisemad petjad. AskMen jagab kuut enim levinud põhjust, miks mehed petavad.

1. Mehe emotsionaalsed vajadused ei saa rahuldatud

Seksuoloogide Lawrence Josephsi ja Ava Cadelli sõnul on ebapiisav emotsionaalne tugi partneri poolt peamiseks põhjuseks, miks meestel on kõrvalsuhe. Petmine muutub madala ego puhul lahenduseks meestele, kes küll armastavad oma naist, kuid ei soovi temaga suhteprobleeme arutada.

2. Mees tunneb end ebakindlana

Võibolla on mees kogunud paar lisakilo, tema juuksed on muutunud hõredamaks või karjäär ei liigu soovitud suunas. Kui oled ebakindel ühes valdkonnas, oled tõenäoliselt ka teistes asjades kindlusetu – näiteks suhetes. „Sa võid petta, et lihtsalt kindel olla, et oled selleks võimeline,“ väidab Cadell. Seksuoloog soovitab ebakindlal mehel terapeuti külastada või ääri-veeri sellest partnerile mõista anda.

Foto: PantherMedia/Scanpix

3. Mees tahab rohkem või erinevat seksi

Üheöösuhted ja kontoriromansid juhtuvad sageli seetõttu, et mees ei koge piisavalt erinevat seksi, väidab Josephs. Selle asemel, et partneriga uutest asjadest rääkida, pöördutakse pigem võõra poole. Mõnikord on mehed lihtsalt suurema seksivajadusega, mida aga kaaslane ei suuda rahuldada.

4. Mees soovib kättemaksu

Üks suurimaid ajendeid, mis paneb petma on see, kui partner murrab truudust. Kättemaks ja „tagasi tegemine“ võib olla mehe jaoks tol hetkel kiireim ning magusaim viis, kuidas oma ego parandada. Lõpuks loob see muidugi suurema segaduse, kinnitab Cadell.

5. Mees läheb momendiga kaasa

Rohkem kui naised, petavad mehed selle tõttu, et nad leiavad end sobivast situatsioonist. „Näiteks on nad ilma partnerita töölähetusel või puhkusel – võetakse paar jooki ning flirtimine viib juba magamistuppa,“ teatab Lehmiller. Tema sõnul on alkohol tihti selliste olukordade peasüüdlaseks.

6. Mees on elukestev petja

Paljud noored täiskasvanud kohtlevad suhteid mänguna – truudusemurdmisest puhtalt välja tulemine on neile erutav. Mõned mehed on lihtsalt vananevad naistekütid, kes kunagi tegelikult suureks ei kasva. Josephs ütleb, et kui nad on poissmehed, siis nad saavad tõenäoliselt rohkem juhuslikku seksi, aga kui nad on abielus, siis nad kipuvad petma. Nende meeste kohta sobib Josephsi sõnul kolm iseloomustavat väljendit: eneseimetlus (nad on ülbed), psühhopaatia (nad ei arvesta teiste inimeste tunnetega) ja manipuleerimine (et saada suhtes oma tahtmine).