Foto: POOL / Reuters / Scanpix
Inimesed
26. märts 2019, 08:45

Liiga palju müra! Prints Harry ja hertsoginna Meghan kulutavad uue kodu heliisolatsiooni peale krõbeda summa (3)

Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry ei saa Heathrow lennujaama tiheda liikluse tõttu korralikult magada. Paar kulutab 50 000 naela, et muuta nende uus kodu mürakindlaks.

Meghan ja Harry on Windsori lossi maa-alal asuva Frogmore'i maamaja renoveerimisse investeerinud rekordilised 3 miljonit naela, kirjutab Daily Mail. Nad pidid sisse kolima juba sel nädalal, kuid töömehed on jätkuvalt objektil. Iga poole tunni tagant väljub Heathrow lennujaamast umbes neliteist lendu, millest tingitud müra blokeerimiseks on paari uude majja paigaldatud kolmekordse klaasiga aknad.

Windsoris elava Karen Shawcrofti sõnul peavad kuninglikud õppima elama paratamatusega, et nende maja kohal lendavad lennukid: "Sellega harjub ära, kuid vahel on õudne müra. Mõned selle kandi inimesed, et on kasutanud sarnast heliisolatsiooni, kuid see maksab palju raha."

Väljaande The Sun allikas teadis rääkida, et Meghan ja Harry on suhtunud oma kodu renoveerimisse pirtsakalt. "Ehitajad on terve nädala iga ilmaga tööd rabanud, kuid nad jätkavad muudatuste tegemist," seletab ta. "Kuulduste kohaselt on nad väga nõudlikud, mis on arusaadav, sest kes ei tahaks endale ideaalset kodu?"

Londoni Heathrow lennujaam on üks tihedaima liiklusega lennujaamadest, mis teenindab rohkem rahvusvahelisi reisijaid, kui ükski teine lennujaam maailmas. "Alates 70ndatest saati on Windsoris elanud vaid personal. Lennumüra on alati olnud kasvavaks probleemiks. Vaevalt nad selle müra tõttu väga palju aega aias saavat veeta," lisas väljaande Mirror allikas.

Maja kinkis paarile kuninganna ja kõik ehituskulud katab maksumaksja poolt rahastatud Sovereign Grant. Arvatakse aga, et heliisolatsiooni eest tasuvad Harry ja Meghan ise. Renoveerimise käigus võeti sisemised seinad maha, et luua viie magamistoa ja vannitoaga maja ning laiendati ka kööki ja söögituba. Kinnistule paigaldatakse satelliittaldrik ja 50 000 naela maksev rohelise energia üksus, mis varustab maja vee ja elektriga.

Meedia on viimasel ajal kirjutanud, et Harry ja tema venna Williami vahel kõlgub sõjakirves ning kõlakaid võimendab ka asjaolu, et prints on oma abikaasaga enne uue kodu valmimist Kensingtoni paleest juba välja kolinud. Viimase info kohaselt pakuti paarile korterit Buckinghami palees.