Foto: Helen Sloan / AP / Scanpix
Kultuur
26. märts 2019, 11:15

Kena kopikas! Loe, kui suured on „Troonide mängu“ staaride palgatšekid!

Rob Starki surmast ainult üllatavam on see, kui palju "Troonide mängu" staarid iga episoodi pealt raha teenivad. Põhituumik Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Peter Dinklage ja Nikolaj Coster-Waldau on televisiooni ühed enimteenivamad näitlejad, mis on ka loogiline, sest tegemist oli 2018. aasta kõige menukama seriaaliga. Sari polnud mullu isegi eetris, kuid inimesed vaatasid seda ikkagi rohkem kui ühtegi teist sarja.

Palju siis aga Emilia, Kit, Lena, Peter, Nikolaj ja teised teenivad? Ajakiri Cosmopolitan on numbrid välja peilinud!

Kit Harington

Palk episoodi kohta: 500 000 $

Omakapital:12 miljonit  $

Kuna Kit on sarja üks võtmetegelasi, siis ilmselgelt teenib ta palju raha. Enne "Troonide mängu" oli ta üpris tundmatu näitleja, mistõttu oli sarja esimestel hooaaegadel (kui HBO ei osanud veel aimatagi, milliseks hitiks see saab) tema palk ilmselt väike. Kõik muutus aga aastal 2014. Väljaande Deadline info kohaselt olid näitleja läbirääkimised edukad ning viiendaks ja kuuendaks hooajaks kauples ta endale välja 300 000 dollarit episoodi kohta. Mõlemad hooajad koosnesid kümnest episoodist, mis tähendab, et ta teenis kokku kuni 6 000 000 dollarit. Siis tulid aga 7. ja 8. hooaeg ning kuna 300 000 dollarist jäi ilmselgelt väheseks, asusid Kit ja tema kolleegid telekanaliga uusi läbirääkimisi pidama ning uueks palgaks sai 500 000 dollarit episoodi kohta. Seitsmes hooaeg koosnes seitsmest episoodist ja kaheksa kuuest, mis tähendab, et Kit võis teenida kuni 6 500 000 dollarit. 

Lena Headey

Palk episoodi kohta: 500 000 $

Omakapital: 9 miljonit $

Lena on samuti üks sarja võtmetegelastest ja ka tema palk kasvas 300 000 dollarilt 500 000 peale. Kuigi palgatšekk on tal sama priske kui Kit Haringtonil, on tema omakapitali suurus veidi väiksem. Naist tabasid 2013. aastal finantsraskused, mille põhjustas inetu lahutus. Headey tunnistas toona, et tema pangaarvel on vähem kui viis miljonit dollarit. 

Peter Dinklage

View this post on Instagram

Hand of the Queen. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Palk episoodi kohta: 500 000 $

Omakapital: 16 miljonit $

Peter osales Kiti ja Lenaga samadel läbirääkimistel, mis tähendab, et ta on ainuüksi "Troonide mänguga" teeninud kuni 12,5 miljonit dollarit. Ärme aga unusta, et mehel oli juba ammu enne HBO hittsarja Hollywoodis uhke karjäär, lüües kaasa sellistes filmides nagu "The Station Agent", "Elf" ja "The Chronicles of Narnia".

Emilia Clarke

Palk episoodi kohta: 500 000 $

Omakapital: 13 miljonit $

Ajakirja Vanity Fair kaaneloos kinnitas Emilia, et ta teenib sama palju palka kui tema "Troonide mängu" kolleegid. "Saan sama paganama palju palka kui mu meessoost sõbrad. Tegime selle kindlaks," teatas näitlejatar. Lisaks sarjaga teenitud umbes 12,5 miljonile dollarile on Clarke löönud kaasa ka mitmetes filmides ja reklaamides.

Nikolaj Coster-Waldau

Palk episoodi kohta: 500 000 $

Omakapital: 16 miljonit $

Jah, ka Nikolaj oli samadel läbirääkimistel, mis tähendab, et ta on tänu sarjale multimiljonär. Ta paistab rahaga üpris hästi ümber käivat, sest tema omakapitali suurus on tänu "Troonide mängule" ja teistele filmirollidele umbes 16 miljonit dollarit.

Maisie Williams

Palk episoodi kohta: Arvatavasti 150 000 $

Omakapital: 6 miljonit $

Maisie, Sophie ja teiste "Troonide mängu" B-kategooria näitlejate palganumbreid pole ametlikult kinnitatud, kuid Celebrity Net Worth väidab, et  Maisie teenib ühe episoodi pealt 150 000 dollarit. Võrreldes teistega tundub see üpris niru, eks? Õnneks on siiski tema pangakontole kogunenud kuus miljonit dollarit, mis on rohkem kui mõnel tavainimesel. 

Sophie Turner

View this post on Instagram

Lady of Winterfell. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Palk episoodi kohta: Pole teada

Omakapital: 6 miljonit $

Sophie kohta ei ringle eriti palju infot, kuid tal peaks üsna hästi minema, sest ta on suutnud kokku koguda umbes kuus miljonit dollarit. See võib muidugi olla seotud ka tema rolliga filmisaagas "X-Men" ja tulusate reklaamilepingutega.