Ilu ja mood
30. märts 2019, 09:00

Miks on söest saamas parim looduslik lahendus ka kõige tavalisematele nahaprobleemidele?

Aina enam leiab lettidelt ilutooteid, mille peategelaseks on süsi. Miks on söest saamas parim looduslik lahendus ka kõige tavalisematele nahaprobleemidele?

Aina enam leiab lettidelt ilutooteid, mille peategelaseks on süsi. Miks on söest saamas parim looduslik lahendus ka kõige tavalisematele nahaprobleemidele?

Ilutoodetesse pugenud aktiveeritud süsi on väga poorne materjal. See toimib nahal käsnana ja suudab enda raskusest tuhandeid kordi rohkem mustust imada. Mida aeg edasi, seda enam leiavad ilutootjad tagasihoidlikus abimehes võime imet teha. Nii lisataksegi sütt toodetesse üha rohkem ja seda leiab nii näomaskidest, kreemidest, juukse- ja nahahooldusvahenditest kui ka hambapastast. «Süsi võib olla nii absorbent kui ka pehme koorija. Kõik sõltub toorainest, millest süsi valmib, ja söeosakeste suurusest. Süsi kogub aktiivselt mustust ja toksiine endasse ning muudab naha tervemaks. Samal ajal puhastab süsi poore, eemaldab surnud naharakke ja stimuleerib naharakkude uuenemist. Tulemuseks on imepehme ja sile nahk,» jagab Natura Siberica toodete esindaja Olga Bessedina tagasihoidliku söe kohta kiidusõnu.

Olga sõnul sobivad söesisaldusega tooted kõige paremini problemaatilisele ja aknele kalduvale nahale, ent kokkuvõtvalt võib neid kasutada iga näonaha puhul. Kõik sõltub ülejäänud koostisosadest. Ent söe abil saab puhtaks ka peanahk. «Kui kannatad rasuse või hoopis kuiva peanaha käes, proovi vahelduseks sütt sisaldavat šampooni,» annab asjatundja nõu.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99