Brändi Unravel pusa 405 € Foto: mytheresa.com
Ilu ja mood
26. märts 2019, 17:30

Kasutatud või tuliuus – kas sina saad aru?

Kui varemalt nautisid kõik uusi asju, mis ka nägid uued välja, siis nüüd tundub olevat vastupidi - mida närusem ostetud jalanõu või rõivas välja näeb, seda parem. 

Kui sinagi oled üks neist, kes porise ilma järel nühib oma jalanõusid puhtamaks, siis edaspidi võid selle asemel midagi muud teha. Nimelt on mustad, kantud ja veidi räsitud ilmega jalanõud hetkel väga kuum teema ning nii võib endale suure raha eest osta esinevaid tosse ja tenniseid, mis kõik näevad välja nagu oleks neil juba varem õige mitu omanikku olnud. 

Kulunud välimusega tenniste trendiga alustas Golden Goose'i nimeline kaubamärk tegelikult juba mõnda aega tagasi, kuid nüüd on sellele lisandunud ka mitmeid teisi - teiste seas ka Gucci. Seejuures väärib märkimist, et viimaste eest on võimalik välja käia lausa kuni 1200 eurot. Tõsi, kõige odavamad "kantud" tennised maksavad seal 690 eurot. Golden Goose'i sarnased tennised saab kätte siiski "vaid" 350 euroga. 

Gucci kulunud tossud Foto: gucci.com
Golden Goose tennised Foto: net-a-porter.com

Samas jalanõud pole ainukesed asjad, mille puhul võib tekkida küsimus, kas tegemist on tõesti ikka uue asjaga. Kui augulised ja kulunud teksapüksid on praeguseks juba igapäevane nähtus, millega on kõik ära harjunud, siis näiteks augulised T-särgid ja kudumid, on samuti võrdlemisi uus moeröögatus. Seejuures eriti populaarsed on need just luksusmoes, kus räbalaid meenutavate hilpude eest saab maksta mitusada eurot. 

Näiteks, kas sina arvaksid alljärgnevate rõivaste puhul, et tegemist on pigem jõuka moefänniga, kes on oma garderoobi just uute asjadega värskendanud või pigem rahalistes raskustes oleva inimesega?

Brändi Unravel pusa 405 € Foto: mytheresa.com
Brändi RTA kampsun 388 € Foto: net-a-porter.com
Brändi R13 auguline T-särk 225 € Foto: net-a-porter.com
Brändi The Range räsitud kampsun 372 € Foto: net-a-porter.com