Tallinna loomaaed Anne Saluneem on Tallinna loomaaias töötanud 55 aastat.Foto: ERAKOGU
Inimesed
6. veebruar 2023, 15:45

Täna avalikustas president Alar Karis riiklike teenetemärkide saajad. Et Anne Saluneem oli üks neist, taasavaldame 2019. aasta kevadises ajakirjas 55+ ilmunud loo.

TEENETEMÄRK 2023 | Loomaaia staažikaim töötaja Anne Saluneem: „Olen tänu loomadele kergemini kurbusest üle saanud.“ (22)

Harva teab inimene juba teismelisena, kelleks saada tahab. Ometi läks nii Tallinna loomaaia staažikaima töötaja Anne Saluneemega, kes on neljajalgsete sõprade eest hoolt kandnud juba 55 aastat. «Olen siinne vanim eksponaat,» kostab 2019. aasta 23. juulil oma 70. sünnipäeva tähistanud naine naljaga pooleks.

Harva teab inimene juba teismelisena, kelleks saada tahab. Ometi läks nii Tallinna loomaaia staažikaima töötaja Anne Saluneemega, kes on neljajalgsete sõprade eest hoolt kandnud juba 55 aastat. «Olen siinne vanim eksponaat,» kostab täna oma 70. sünnipäeva tähistav naine naljaga pooleks.

Oli 21. märts 1964, kui Annest loomaaias hooldaja sai. Tol ajal asus loomaaed Kadriorus ja praegu võib temaga seal töötanud kolleege paraku vaid ühe käe sõrmedel üles lugeda. Anne ise oli siis 14aastane tüdruk. Tegelikult pakkus ta end talitajaks juba kaks aastat varem, kui vaid toonane direktor «vana Stern» ehk legendaarne loomaaiajuht Károly Stern oleks ta tööle võtnud.

Edasi lugemiseks: