Foto: Vida Press
Ilu ja mood
24. märts 2019, 07:20

Ekspert selgitab, kuidas on kõige ohutum kodus vistrikke pigistada!

Kõik teavad, et vistrikke ei tohi pigistada, kuid sellest hoolimata pole ilmselt kuigi palju neid, kes ebameeldivatele punnidele kodus siiski küüntega kallale ei lähe. 

Kuna vistrike sinnapaika jätmine ei tule enamikele kõne allagi, on oluline teada, kuidas on neid kõige õigem "rünnata". Ajakiri Marie Claire küsis nõu Ameerika ühelt tuntumalt dermatoloogilt Sandra Leelt, keda eelkõige teatakse hoopis nime all Dr Pimple Popper. 

Doktor Lee rõhutab, et pigistada tohib ainult neid vistrikke, millele on tekkinud valge või kollakas pea. Veel naha all peidus olevaid vistrikke pole tema sõnul mõtet pigistada kuna lahti neist nagunii ei saa ning raevukas tegevus võib hoopis nahka jäädavalt kahjustada. 

Kui aga vinn on naha alt välja hüpanud, siis tuleks talitleda järgnevalt:

1. Puhasta vistriku ümbrus ning jälgi, et käed oleksid puhtad.

2. Kindlasti tuleks enne pesta nägu sooja veega või käia hoopis sooja dušši all kuna see avab poorid ning nii on vistriku hävitamine kergem. 

3. Pressi näppudega vistriku pead. Selle sisu peaks välja tulema küllaltki kergelt. Kui see kohe välja ei tule, peaks punni rahule jätma. Liigne pigistamine võib nahka kahjustada ning tekitada isegi põletikku. 

4. Kui oled lõpetanud peaks piirkonda tupsutama vistrikuravimiga või asetama sellele külma kompressi. Samas võib naha ka lihtsalt rahule jätta.