Foto: Pressimaterjal
Suhted
21. märts 2019, 09:05

10 head mõtet Dan Brule raamatust „Lihtsalt hinga“

Eestisse on saabumas Dan Brule, kes annab siin 2.–7. maini intensiivkursuse. Dan on maailma muutev pioneer hingamistöö valdkonnas. Rohkem kui 100 000 inimest üle 50 riigi teevad täna Dani teadliku hingamise metoodika alusel hingamistehnikaid oma tööl ja eludes. Suur hulk nendest on olümpiavõitjad, võitluskunstide tippmeistrid, juhtivad psühhoterapeudid, meditsiinilised eksperdid, mungad, mediteerijad, joogaõpetajad, meelelahutusartistid, personaaltreenerid, tervendajad, elutreenerid ja tippjuhid.

“Parem hingamine loob parema tervise — see on teadliku hingamise põhitõde. Kui me hakkame teadlikult lisama midagi oma hingamisele, hakkame tõstma oma sügavamat teadlikkust. Alateadlikkus muutub teadlikkuseks. Ja hingamine on elu. On hingamismustreid mis lahustavad ja vabastavad valu ja hirmu. Kui me kasutame neid leidlikke hingamismustreid oma süsteemis, siis meil pole vaja mõelda sellele, et olla armastav või lahke, me ei pea püüdma olla kannatlikud või arusaavad, meil pole vaja fokusseerida oma tähelepanu et olla rahulik ja loov. Selle asemel kipume me automaatselt mõtlema ja tundma loomulikul moel. Me fokusseerime hingamistöö jõule ja potentsiaalile, vabastades ennast füüsilistest, emotsionaalsetest ja psühholoogilistest kannatustest, jättes alles õnne, elevuse, armastuse ja loomingulisuse, isegi kõige keerulisematel momentidel oma elus,” ütleb Dan Brulé. 

Jagame Dan Brule 10 head mõtet tema raamatust:

„Praktika on see, mis kasvatab, avardab ja teravdab meie teadvust.”

„Mida teadlikum sa oma hingamisest oled, seda teadlikumaks saad sa muudest asjadest, mis su meeles ja kehas toimuvad.”

„Oluline on märgata muutusi oma meeles ja kehas ning neid kirja panna.”

„See, kuidas me hingamisse suhtume, kirjeldab meie suhtumist ellu.”

„Kui inimesed hakkavad jõuliselt hingama, siis nad tavaliselt ei lõõgastu.”

„Kui inimesed, kellel on ühised eesmärgid või tulevikuvisioon, oma hingamise sünkroniseerivad, siis tekib nende vahel palju sügavam side ja võimas energia.”

„Muutes oma hingamise rütmi, mõjutame seda, kuidas info ajusse liigub.”

„Armastus hakkab kiirgama, kui me laseme minna hirmul, kontrollivajadusel, hinnangutel, vastupanul ja klammerdumisel.”

„Armastus on puhta teadvuse ja kohaloleku ruum.”

„Oskus vabastada õhk välja hingates kiiresti ja täielikult on võimas oskus.”