Foto: Charley Gallay / AFP / Scanpix
Ilu ja mood
19. märts 2019, 13:12

Kes kandis paremini? Kim Kardashian Westi süüdistatakse Naomi Campbelli kopeerimises

Möödunud nädalal läks Kim Kardashian Westil sättimisega nii kaua aega, et ta jäi muusik Chance the Rapperi pulma hiljaks. Kui naine lõpuks laulatusele saabus, püüdis ta pilke kirevas Versace kleidis. Moeeksperdid tuvastasid aga koheselt, et tegemist on kleidiga, mida supermodell Naomi Campbell 1996. aastal moelaval kandis.

Internet täheldas kiirelt, et Kim Kardashian West kannabki tihti Naomi Campbelli vanu rõivaid. Üks Twitteri kasutaja usub, et Kim kopeerib moeikooni tahtlikult: "Üks kord on õnnetus. Kaks korda kokkusattumus. Kolm on juba muster."

1998. aasta Versace kleit, mida Kim Kardashian detsembris Broadway lavastuse "The Cher Show" esietendusel kandis? Naomi kandis seda aastaid tagasi moelaval ja hiljem väisas modell sellega ka 2015. aasta Fragrance Awards galat.

Azzedine Alaïa leopardimustriline pükstükk, milles Kimi möödunud nädalal Pariisis nähti? Campbell kandis seda samuti algselt moelaval.

Kim on taasloonud ka sädeleva minikleidi, mida Naomi 1997. aasta MTV Video Music Awards galal kandis. Tõsielustaar säras selles detsembris New Yorgis aset leidnud Versace moesõul.

View this post on Instagram

Kim sweetie

A post shared by Naomi Campbell (Fanpage)👑👠 (@naomicampbellonline) on

Järgnevas klipis on kokku kogutud terve hunnik asitõendeid:

Enamik kõneainet tekitanud kleitidest on Alaïa või Versace looming. Campbell oli mõlema disaineriga äärmiselt lähedane, kuid ka Kardashian on moemajadega heades suhetes olnud. Kim kohtus Alaïaga mitmeid kord enne tema surma ja viimasel Met Galal kandis ta eritellimusel valminud Versace kostüümi.

Samuti on kopeerimises süüdistatud Kim Kardashiani nooremat õde Kylie Jennerit, kes postitas hiljuti sotsiaalmeediasse eriti edeva pildil. Kükakil staar kannab fotol sädelevate kivikestega prille ja kägistajat, mille autoriks Los Angeleses tegutsev moelooja Michael Ngo. Ent uhked aksessuaarid on pea identsed Türgi disainer Rifat Ozbeki loominguga, mida 1994.  aasta sügisel Naomi Campbell Pariisi moelaval demonstreeris.