Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
3. november 2020, 10:52

6 SOOVITUST, et suhe püsiks raudkindel (5)

Kõik suhted on alguses imelised. Et nad selliseks jääksid, on vaja vaeva näha. Tugevaimad suhted püsivad elus siis, kui mõlemad partnerid igapäevaselt selle nimel töötavad. Et kirg ei vaibuks ning suhe püsiks tugev, järgi neid kuut AskMen poolt soovitatud nõuannet.

1. Leia erinevaid viise armastuse avaldamiseks

„Inimesed soovivad rohkem olla imetletud kui armastatud,“ selgitab suhteekspert Patrick Wanis. Mis on aga hea viis, et näidata kallimale, et sa teda jumaldad? Wanis soovitab tuttavaks saada asjadega, millest kaaslane hoolib, ning nende teadmise abil imetlust vastaval viisil väljendada.

2. Tõsta komplimentidega kallima tuju

Suhteekspert April Masini sõnul on suhte edukuse nimel oluline pingutada just väikeste asjadega – näiteks komplimentide jagamisega. Siiski pole mõtet tühje sõnu loopida – tee kaaslasele kompliment, mida sa tõesti mõtled. Kindlasti ta hindab seda. Pole ju raske iga päev leida midagi, mis sind kallima puhul rõõmustab, ning siis seda talle öelda.

3. Käitu nii, et kaaslane tunneks end erilisena

Anna armastatule teada, et ta on sinu elus esmatähtis. Tee tema heaks midagi. See võib olla näiteks poeskäik, et toidukraami osta, või tema vanematele helistamine. Hinda ka tema panust, et sina end erilisena tunneksid.

Foto: PantherMedia/Scanpix

4. Ärge unustage omavahelisi nalju

Masini väidab, et naermine ning omavahelised naljad on liim, mis suhet kinnistab: „Veidi huumorit iga päev aitab ehitada tervislikku suhet.“ Meenutage näiteks möödunud juhtumisi, mis teid siiani naerma ajavad. 

5. Kiida kaaslast ka sõprade ning pere seltsis

Sinu partner hindab head komplimenti, eriti siis, kui sa ka teistele räägid, kui äge ta on. Masini sõnul viivad avalikud komplimendid suhte uuele tasemele. „Sa näitad kogu maailmale, kuidas sa temast hoolid.“

6. Seks peab olema ehtne ning kirglik

„Kirglik seks on suurepärane vahend, mis näitab teile mõlemale, et olete koos eluterves suhtes,“ kinnitab Masini. Suhtuge seksi suurema pühendumusega, mitte kui lihtsalt lõbusasse ajaviitesse.