Foto: Marco Provvisionato / IPA / Scanpix
Kultuur
18. märts 2019, 15:10

Kui palju teenivad hittseebi „Vaprad ja ilusad“ staarid? (2)

Ameerika seebiooperi "Vaprad ja ilusad" fännide huvi oma lemmikute vastu ei rauge. Kes kellega abielus on? Kes on lahutamas või kelle perre on oodata lisa? Kui palju raha keegi teenib? – Need on vaid mõned põletavad küsimused, mis rahval aastast aastasse meeles mõlguvad. Õnneks ei pea vähemalt palganumbrite pärast oma pead enam vaevama, sest veebisait TVOvermind on need välja nuhkinud!

Enimteenivad staarid

Arvata võib, et seriaali veteranid Katherine Kelly Lang ja Eric McCook teenivad kõige suuremaid summasid. Nemad on oma rollides veetnud kõige pikema aja ja nende palkadesse tahavad "Vaprate ja ilusate" tegijad kõige enam investeerida. Mis nende palk siis on? Täpseid numbreid avaldatud pole, kuid on teada, et sarjas enam kui kümme aastat kaasa löönud näitlejad saavad kõige paremat palka. Tavaliselt saavad sellise staažiga seebistaarid ühe episoodi kohta üle 5000 dollari. Kuna eelnevalt nimetatud Lang ja McCook on sarjas näidelnud alates esimesest päevast ning nad pole senini veel fänne alt vedanud, võib eeldada, et 5000 dollarit episoodi kohta on minimaalne summa, mis nad teenida võiksid.

Keskmised palgatšekid

Veteranidele järgnevad palgaredelil näitlejad, kes on ekraanil olnud viis kuni kümme aastat. Nende keskmiseks palgaks on episoodi kohta 2000 kuni 3000 dollarit. Kaalukamate rollide või kuulsamate nimedega näitlejad võivad teenida ka rohkem. Näiteks eelnevalt mõnes teises sarjas mitukümmend aastat näidelnud inimene teenib ilmselt rohkem raha näitlejast, kes on küll "Vaprates ja ilusates" olnud kauem, ent kelle seebistaaž pole temaga võrreldav. Need palgad ei kõla küll eriti kopsakalt, kuid kui sa oled aasta vältel eetris pea iga päev, siis võib kokku tulla päris kena summa.

Uued staarid

Inimesed, kes pole varem üheski seebikas kaasa löönud, võivad teenida 1000 kuni 1500 episoodi kohta. Nad ei saa väga suurt palka, sest nad ei tee sama palju tööd. Nende nimed pole ka piisavalt tuntud. Kuid jällegi ei kehti see reegel näitlejatele, kes on telemaastikul ilma teinud juba pikemat aega. Kõik oleneb sellest, kellega tegu on ja mida nad sarjale juurde annavad. On muidugi ka need inimesed, kes ilmuvad mõnel korral ekraanile baaris jooki segama või Forresteride juures modellitööd otsima. Sellised isikud teenivad episoodi kohta umbes 500 dollarit, mis pole põhikoha kõrvalt tehtud tööotsa eest sugugi paha summa.