Naisteleht Merle Palmiste Maria Callas Tags: Maria Callas, Naisteleht Merle Palmiste, Vanemuine, etendusFoto: Aldo Luud
Inimesed
18. märts 2019, 17:15

Merle Palmiste ei vaata enne esietendusi kuigi sageli peeglisse: sellistel hetkedel ei tõuse välimus lihtsalt esikohale (3)

Punased huuled ja glamuur on avalikus ruumis kujunenud Merle Palmiste kaubamärgiks. Kui tütrele sõbrad külla tulevad, kas näitlejanna tõmbab ka siis värvi huultele? Merle hakkab laginal naerma ja ütleb, et seda ta küll ei tee.

Veelgi enam, paar-kolm nädalat enne esietendust ei vaata Merle kuigi sageli ka peeglisse, käib ringi dressides ja meigita. «Sellistel hetkedel ei tõuse välimus lihtsalt esikohale,» selgitab ta Naistelehe antud intervjuus. Rahulikumatel aegadel vaatab naine aga rohkem peeglisse, kammib juuksed siledaks, värvib suu punaseks, paneb kontsad alla ja väisab seltskonnaüritusi.

Kosmeetikast enam peab näitlejanna ilu saladuseks seda, et saab teha südamelähedasi asju. «Kui teed meelepäraseid tegusid, siis silm särab ja oled õnnelik. Sa võid endale ükspuha mida peale määrida, kuid sisemise rahulolu puudumisel säravaid silmi pole. Siis ei anna midagi teha,» sõnab ta. Merle jaoks algabki kõik mõtlemisest. Tõsi, päris enda eest hoolitsemata muidugi ei saa. Eriti, kui aastaid juurde tuleb.

Mõnikord võib see ka keeruline olla. Nii tunnistab Merle, et tal on trenniks raske aega leida. Draamateatris toimuvad päeviti joogatunnid, mis naisele meeldivad, kuid milles ta enamasti ei osale. «Ma ei soovi päev otsa teatrihoones olla. Käin palju jala, ehk aitab seegi,» loodab ta.

Loe täispikka Naistelehe intervjuud Merle Palmistega!