Foto: Rene Türk/ V Spaahotell
Sisuturundus
25. märts 2019, 16:16

Unistuste pulmad – kõik õnnestub, kui lasta professionaalil korralduse eest hoolitseda!

„Nii mulle kui ka pulmakülalistele on väga hinge läinud hetked, kus pruut ja peigmees on soovinud oma pulmapäeval teineteist vastastikku üllatada. Mäletan suvepäeva, kus noorpaar jalutas piki teerada tseremooniapaika ning ühel hetkel sai pruut aru, et terrassil laulab ta lemmiklaulja, kelle peigmees oli ilma tema teadmata pulma palunud. See emotsioon pruudi näos ei lähe mitte kunagi meelest! Selliseid tundeid on juba kõrvalt nii liigutav vaadata, saati siis veel tunda…“ räägib V-Spaahotelli konverentsi- ja sündmuste juht Kerli Pauskar.

12 aastat pulmade korraldamisega tegelenud Kerli nendib, et nii palju, kui on inimesi, leidub ka pulmapidude osas erinevaid soove. „Siin mängivad enamasti rolli pruudi unistused. Minu kogemuste pagasis on näide, kus pruut oli juba väikesest tüdrukust peale kirjutanud märkmikku oma salajasi mõtteid, millisest pulmapeost ta unistab,“ toob spetsialist näite.

Pulmad muudavad eriliseks ja isikupäraseks pruutpaarile tähtsad detailid ja sündmused. „Olgu need siis seotud nende esimese kohtumise, ühiste reiside, teatrikülastuste, kokkamisõhtute, töökohtade või ainult neile teadaolevate naljadega,“ loetleb ta.

Foto: V Spaa

Näiteks ühes profiratturi pulmas kõndis noorpaar pärast tseremooniat läbi pulmakülalistest moodustatud koridori, kus külalised hoidsid, valged kindad käes, nende pea kohal valge lehviga ehitud rattajookse. Või siis on saabunud pruut tseremooniale hobuvankril, aga peigmees põrutas kohale mootorrattaga. „Tartus on pruutpaaril täiesti imeline võimalus lennata oma pulmapaika kas või helikopteriga. Maandumine kesklinnas Kvartali katusel loob unikaalse ja efektse võimaluse tseremooniapaika saabuda. Pidulik sündmus leiab oma jätku V Spaahotelli kaunilt dekoreeritud peosaalis,“ lisab sündmuste juht.

Võimalusel tasuks saabuda pulmakohta päev varem

Pulmade planeerimisega tuleb alustada varakult, kuna detaile, mis nõuavad tähelepanu ja läbimõtlemist, on väga palju. Vältimaks põhjendamatuid pingeid, soovitab Kerli mitte noorpaaril endal liiga palju kohustusi võtta. „Mõistlik oleks välja valida pulmapaik ja kogenud tegijad, kes aitavad pulmapidu kujundada just selliseks, nagu nad soovivad. Pruut ei pea oma pulmas lilli seadma, lauda katma ega muretsema, kas kõik söönuks saavad. Selle eest hoolitsevad professionaalid!“ teatab spetsialist.

Eesti kliimas muretsetakse muidugi tihti ilma üle. Sündmuste juht tunnistab, et siinmail on tõepoolest pulmapeo õues korraldamine riskantne. „Professionaalse korralduse juures on alati võimalik seda, mis toimub väljas, imehästi peo kasuks pöörata. Hea fotograaf suudab ootamatutest ilmamuutustest – hakaku vihma ladistama või torm möllama – luua imeilusaid mälestusi. Ilmataadi riukad, kus sügistorm viib pulmamajast elektri, ei löö jalust kogenud tegijaid, kes leiavad lahenduse ja võimaluse veel romantilisema õhustiku loomiseks,“ mõtiskleb ta.

Foto: V Spaa

Pulmaeelse pinge vähendamiseks soovitab ta saabuda pulmapaika juba päev varem. „See annab võimaluse lõõgastavaks spaapuhkuseks, et nautida ühist aega enne tähtsat sündmust. Pulmapäeva hommikuks tellime kohale jumestaja ja juuksuri, et luksuslikus sviidis ettevalmistustega alustada. Esmajärjekorras on pruut ja peigmees, seejärel soovi korral pruutneitsid, ämmad, äiad ja teised olulised inimesed,“ jutustab sündmuste juht.

V Spaahotellis on ka võimalus korraldada fotosessioon kaunites paikades Tartus. Kui pruutpaar ei või teineteist kindlasti enne tseremooniat näha, siis tuleb pildistamine lükata tseremooniale järgnevasse aega. Selle juures ei tohi unustada, et keegi peaks samal ajal tegelema kallite külalistega. „Pulmaisa on siinjuures kindlasti mõtete ja ideedega abiks ning suudab külaliste aja sisustamiseks häid lahendusi pakkuda,“ toob Kerli välja.

Foto: V Spaa

Võib-olla korraldada pulmapidu basseinis?

Kerli Pauskar kinnitab, et V Spaahotell on ideaalne koht pulmade korraldamiseks – sest korraldustiimi südamesooviks on korraldada külalistele igas mõttes hea maitsega pulm.

„Hindame kompaktsust. Maitsekas lahendus on külalisi mitte jooksutada, vaid pakkuda võimalust korraldada tseremoonia, majutus ja pidu ühes kohas – Tartu moodsaimas vabaaja- ja ärikeskuses,“ lausub ta. „Meil on pidulikud ja multifunktsionaalsed saalid väiksematele ja suurematele seltskondadele ning sisseehitatud heli- ja valguslahendustega. Avatuna moodustavad need suuremale seltskonnale tõeliselt avara ja ruumika peosaali, kuhu mahub pidulike ümarate laudade ümber istuma kuni 250 inimest. Lisaks jääb ruumi esinejate lava jaoks ning tantsupõrandaks.“

Foto: Kerli Pauskar (V Spaa)

Samuti viskab spetsialist õhku põneva peoidee. „Miks ka mitte lõpetada ühel hetkel pidu saalis ning jätkata Hawaii stiilis järelpeoga spaas, mis on õhtuks ainult pulmaseltskonna päralt ning kus meeleolu loovad show-baarmen ja DJ?“ Unikaalseks võimaluseks on korraldada peo lõpuakordina meeleolukas ilutulestik, mida külalised võivad nautida Kvartali katusel või kauni Emajõe ääres.

Pulmapeole võiks sündmuste juhi soovitusel mõelda juba aastake varem – seda eriti puhul, kui tahta pulmi suvel. „Kui aga pulmaplaanid tekivad ootamatult ja hiljem, siis tasub alati julgelt pöörduda, sest võib-olla on just sobiv kuupäev, koht ja tegijad teid ootamas,“ lisab ta.

Tekkis huvi? Vaata täpsemalt SIIT!