Sado OperaFoto: KEZZYN
Kultuur
11. märts 2019, 13:10

Folki, träppi ja mürarokki: leia Tallinn Music Weeki playlistist enda uued lemmikartistid!

Juba kahe nädala pärast leiab aset järjekorras üheteistkümnes rahvusvaheline uue muusika festival Tallinn Music Week (TMW). 25.–31. märtsini toimuva festivali muusikaprogrammi on kinnitatud 170 esinejat 28 riigist, neist 72 Eestist. TMW on Spotify keskkonda loonud ka playlisti, mis annab kiire ülevaate tänavustest esinejatest ja aitab ehk muusikanädalaks ka oma isikliku kava lihtsamini paika panna.

Kogu maailma helisid ja kõikvõimalikke žanreid ühendava TMW eesmärgiks on aga tänavu pakkuda võimalikult kompaktset ja keskendunud festivalikogemust. Muusikaprogrammi lõplik artistide nimistu ei ületa seekord 200 piiri ning kontserdisaalid ja klubid asuvad üksteisest lühikese jalutuskäigu kaugusel Kalamaja lähistel, peamisteks fookuspunktideks Telliskivi Loomelinnak, Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uus hoone ja Noblessneri linnak. Kolme päeva jooksul toimub 10 klubis ja kontserdisaalis kokku 21 esitlusõhtut.

TMW ametliku playlisti valikust leiab TMW 2017 artistiauhinna võitjast multiinstrumentalisti Erki Pärnoja ja äsja debüütalbumi üllitanud Anna Kaneelina, Briti dreampopi trio Wyldest, „Sinise leegiga” kuulsust kogunud noor lauljatar Maiani ja Ukraina räpi värvikaima uustulnuka alyona alyona. Esindatud on ka meie folgi tippnimed Trad.Attack! ja Mari Kalkun, sisisevaid vokaale uneleva shoegaze’iga ristav MØL Taanist, mullu ühe parima Eesti albumi üllitanud müraroki bänd Zahir, uudsel moel R&B-d ja träppi ühendav lauljatar YASMYN, Los Angeleses kuulsaks saanud Vene new wave’i bänd Pompeya ning Berliinis laineid lööva Vene queer-kollektiivi Sado Opera.

Vajuta play ja leia TMW tänavusest nimistust üles enda uued lemmikud!

TMW 2019 muusikaprogrammi toimumispaikadeks on Eesti Kunstiakadeemia (EKA), Vaba Lava, Telliskivi Roheline Saal, F-Hoone Must Saal, Erinevate Tubade Klubi, Kivi Paber Käärid, Sveta Baar, Kauplus Aasia, HALL Noblessneri kvartalis ja Tallinna Kalju Baptistikoguduse kirik.

Oma lavasid esitlevad TMW muusikafestivalil Jazzkaar ja Eesti Jazzliit, Rada7, Fenno-Ugria, Manka Boutique Pop Festival, Intsikurmu Festival, Station Narva festival, World Clinic, Made In Baltics & Sony Music, Üle Heli & 130701, FatCat Records, Damn.Loud Agency. Stupido Records, HALL, MÜRK, Sunbeam Productions, Kalana Saund, Patareiv, Sveta Baar, Kivi Paber Käärid.