Foto: Illustrated London News Ltd/Mar / Scanpix
Inimesed
11. märts 2019, 12:34

Lihtne põhjus, miks printsess Diana ei soovinud prints Charlesist lahutada (7)

Printsess Diana ja prints Charlesi suhe oli aastaid rahva huviorbiidis. Nad pidasid maha ekstravagantse pulmatseremoonia, mida jälgis kogu maailm. Neid peeti tõeliseks unelmatepaariks ja kuningliku perekonna täiuslikeks esindajateks. Paraku hakkas kõik kiirelt lagunema ja nad sattusid järsku skandaali järel skandaali, ent printsess Diana polnud nõus nii lihtsalt minema kõndima, kirjutab CheatSheet. Mis siis täpselt juhtus ja miks ei soovinud printsess oma abikaasast lahutada?
 

See liit oli juba algusest peale hukule määratud

Diana ja Charlesi abiellu astumist aastal 1981 nimetati kõikjal üle maailma "sajandi pulmaks". Kuulduste kohaselt olevat Charles eelneval ööl lausa nutnud, sest soovis koos olla hoopis oma endise armastatud Camilla Parker Bowlesiga. 19aastane Diana, kes oli oma kihlatu tunnetest teadlik, hakkas ka ise kahtlema ja ütles oma õdedele, et ei taha abielluda.

Paar astus siiski altari ette ja neile sündis ka kaks last, kuid nende probleemid muutusid ajaga aina hullemaks. Charles jätkas Camilla järel jooksmist ja tema afäär tuli lõpuks ka avalikuks. Printsess Diana oli tema truudusetusest murtud ja tema vaimne tervis kehvenes. Samas soovis Diana asju ikkagi toimima panna ja mitte oma laste isast lahutada.

Printsess Diana armastas ikka veel oma abikaasat

Oli selge, et Charlesi süda kuulus teisele naisele, kuid Diana armastas oma abikaasat väga. Tema eratreener Jenni Rivett paljastas, et printsess ei tahtnud oma abikaasast lahutada, sest tal olid tema vastu jätkuvalt sügavad tunded. "Oleks tal olnud võimalus valida, oleks ta jäänud ja üritanud abielu õnnelikuks muuta," sõnas Rivett. "Ta abiellus õigetel põhjustel. Ta abiellus armastuse pärast. Ta tahtis olla armastav ema, mida ta ka oli, ja armastav abikaasa."

Ta soovis laste pärast kokku jääda

Printsess Diana armastas väga ka oma kahte last – prints Williamit ja prints Harryt. Kumbki neist polnud isegi veel 5-aastane, kui Charles ja Camilla aastal 1986 oma afääri alustasid. Diana ei tahtnud, et tema lapsed kasvaksid üles purunenud perekonnas.

Ta ise kasvas sellises kodus üles. Diana meenutas hiljem, et tegemist oli väga valusa kogemusega. Ta elas koos oma ema Frances Spenceriga, kuid tema isa John Spencer astus lahingusse, et lapse hooldusõigus endale saada. Diana ja tema õed jälestasid oma isa uut abikaasat ja valasid kogu viha lapsehoidjate peal välja. Nad olid veendunud, et lapsehoidjad on nende emale ohuks, sest neile ei selgitatud kunagi vanemate lahutuse tagamaid.

Kuninganna Elizabeth otsustas sekkuda

90ndate alguses otsustas printsess Diana rääkida pressiga oma keerulisest abielust ja püüdlustest sobituda kuninglikku perekonda. Tema kuulus BBC Panorama intervjuu aastal 1995 oli viimaseks piisaks karikas.

Privaatsust hindav kuninganna Elizabeth II ei olnud rõõmus, et Diana kuningliku perekonna eraasju avalikkusega jagab. Sellest tulenevalt kirjutas ta printsess Dianale ja prints Charlesile kirja ning käskis neil lahutada.

Kuninganna sõna jäi peale ja aastal 1996 jõustus nende lahutus. Aasta hiljem sattus Diana paraku ränka avariisse ja suri.