Foto: Matt Sayles / AP / Scanpix
Inimesed
8. märts 2019, 14:00

Väärt nõu! Taylor Swift jagab oma elu tähtsamaid õppetunde (1)

Hittide "Shake It Off", "Blank Space" ja "Love Story" särtsakas autor Taylor Swift saab tänavu 30aastaseks. Lauljatar on terve maailma pilgu all sirgunud häbelikust teismelisest enesekindlaks naiseks – me oleme näinud tema lahkuminekuid, leppimisi, sõnelusi ja loendamatu arvu uusi suhteid. Ajakirjale Elle antud intervjuus jagab Taylor Swift oma elu tähtsamaid õppetunde. Naisteleht toob neist välja viis kõige olulisemat!

Tea, millal vastulöök anda

View this post on Instagram

💟

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Taylor Swift ütleb, et pidevalt armas olemine võib sulle palju pahandust kaasa tuua ja viisaka noore daamina üles kasvamine pole talle alati kasu toonud. Lauljatar soovitab inimestel rohkem madude moodi olla ja õppida andma õigel hetkel vastulöök – muidugi ainult siis, kui sind rünnatakse.

Üritamine ja seejärel eksimine on normaalne

Swift tabab siin küll otse naelapea pihta: üritamine ja seejärel eksimine on väga normaalne. Ainus asi, mida sa teha saad, on lihtsalt end kokku võtta ja uuesti proovida. Sa võid uuesti eksida, aga kui sa piisavalt pingutad, võid sa lõpuks teostada pea kõik oma eesmärgid.

Ära jahi igavest noorust

Ta räägib mitmetest naistele seatud rumalatest standarditest, kuid järgnev on eriti tähtis. Kui meestele õpetatakse väärikalt vananemist, siis naised peaksid olema igavesti noored – loomulikult on tegemist naeruväärse standardiga, mida ei saa keegi kunagi päriselt saavutada. "See on võimatu standard ja mulle meeldib, kui avameelselt Jameela Jamil sel teemal on rääkinud," ütleb Swift.

Vabandused on tähtsad

See võib inimese jaoks üks raskemaid asju olla, kuid Taylori sõnul on tähtis õppida siiralt ja ausalt vabandama. "Kui sa oled teinud haiget kellelegi, kes on sinu jaoks äärmiselt oluline, siis ei võta vabandamine sinult tükki küljest. Kui see isegi oli tahtmatu, on nii kerge lihtsalt vabandada ja edasi minna," seletab muusik ja lisab, et tuleb üritada ka enda jaoks vabanduste otsimist vältida.

Õpi oma lapsepõlvest

Ära takerdu oma kunagistesse probleemidesse! Taylor Swfiti hinnangul on tähtis need probleemid tuvastada ja neist õppust võtta, sest muidu jälitavad need sind igavesti. "Ma polnud kunagi lapsena populaarne ja sellest sai minu ebakindlus. Isegi täiskasvanuna meenub mulle üksi lõunatamine...või uusi sõpru otsides naerualuseks sattumine," tõi Taylor näite ka enda elust. "On tähtis oma pikaajalisi probleeme kõnetada enne, kui meist saavad nende elavad kehastused."