Helen Kõpp Foto: Stanislav Moshkov
Blogid
9. märts 2019, 12:00

HELENI BEEBIBLOGI | Olin madala enesehinnangu tõttu suhtes täiesti mittesobiva inimesega, kes mind ei väärtustanud (27)

Nooremana ei olnud mu enesekindlus just kõige kõrgem. Mõnikord oli mu enesehinnang madalam kui muru, mis ongi mind viinud mitmete raskusteni, valede valikuteni ning olukordadesse, kus ma olema ei peaks. Siit koorub välja ka tegelik põhjus, miks ma olin suhtes näiliselt täiesti ebasobiva inimesega! 

Nooremana ei olnud mu enesekindlus just kõige kõrgem. Mõnikord oli mu enesehinnang madalam kui muru, mis ongi mind viinud mitmete raskusteni, valede valikuteni ning olukordadesse, kus ma olema ei peaks. Siit koorub välja ka tegelik põhjus, miks ma olin näiliselt täiesti ebasobiva inimesega suhtes! 

Arvan, et sellistel teemadel, nagu enesehinnang, peaks rääkima, kuna mida varem leiab inimene endas üles enesekindluse, seda varem on tal võimalik hakata elama seda elu, mida ta ise soovib. Seepärast toongi välja mitmete minu jälgijate soovi alusel, nipid, kuidas mõista oma tegelikku väärtust. 

Miks madala enesehinnanguga inimene vales suhtes on? Sest arvab, et pole paremat väärt

Madala enesehinnanguga inimesed tunduvad pealiskaudsel vaatlemisel ülbed, enesekesksed ja rumalad. Nende elu jälgides tundub, nagu nad teeksid imelikke valikuid: nad ei suuda lahkuda ohvrirollist nii suhetes kui ka tööelus. Madala enesehinnanguga inimene on partnerlussuhtes talle mittesobiva inimesega, kes on temast näiteks mitmete omaduste poolest kas täiesti erinev, või väärkohtleb teda, või tundub hoopiski olevat mitmeid kordi madalamal pulgal, mida puuduliku ensehinnanguga inimene ei märka. 

Edasi lugemiseks: