Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP / Scanpix
Inimesed
7. märts 2019, 09:43

Kas Meghan ja Harry panevad oma lapsele traditsioonilise nime või rikuvad reegleid? (7)

Kuninglik taimer tiksub! Iga päev viib meid üha lähemale Sussexi beebi sünnile. Fännid soovivad väga teada, kas Meghan ja Harry saavad tütre või poja ning mis talle küll nimeks pannakse? Kuninglikus perekonnas eelistatakse traditsioonilisi nimesid, ent paar võib vabalt ka teistsugust teed minna ja midagi unikaalsemat valida.
 

Millised on traditsioonilised kuninglikud nimed?

Prints William ja hertsoginna Catherine valisid enda lastele nimed kunagiste ja praeguste kuninglike järgi, kirjutab CheatSheet. George, Charlotte ja Louis on kõik olulise tähendusega nimed. Väike prints George sai loomulikult nime oma vanavanavanaisa kuningas George VI järgi. Paari ainus tütar Charlotte sai nime oma vanaisa prints Charlesi järgi, kellest peaks tulevikus saama ka Suurbritannia järgmine valitseja. Pere pesamuna prints Louise sai nime oma kauge onu Lord Louis Mountbatteni järgi. Kuninglikel beebinimedel on tihti sügavam tähendus ja need pärandatakse edasi põlvest põlve.

Millised võivad olla Meghani ja Harry variandid?

Hiljuti soovitas üks noor kuningliku perekonna fänn, et kui sündimas on tütar, siis võiks ta saada nimeks Amy. Samuti on palju spekuleeritud, et paar võib otsustada Diana kasuks. Mingil põhjusel olevat valikute seas ka Kylie. Kuningliku perekonna fännid ei imestaks ka, kui paari tütre nimeks saaks Rachel, mis on teadupärast ju Meghani sünninimi. Poiss võib nime saada mõne seriaali "Suits" tegelaskuju järgi – näiteks Harvey või isegi Travis.

Kas ka mõni teine perekonna liige on andnud oma lapsele mittekuningliku nime?

Muidugi! Printsessidel Beatrice ja Eugenie pole traditsioonilisi kuninglikke nimesid, ega ka mitte printsess Anne'i tütrel Zara Tindallil. Zara ise otsustas samuti oma tütardele veidi omapärasemad nimed panna – Mia ja Lena. Kui vanasti poleks selline asi läbi läinud, siis kuninglik perekond paistab lõpuks ajaga kaasas käivat ja ebatraditsioonilisi nimesid aktsepteeritakse üha enam.

Miks Kate ja William oma lastele traditsioonilised nimed pani? 

Kate ja William võisid tunda suuremat survet, sest William on tulevane kuningas. Harry lapsed otseselt troonipärimisjärjekorras pole ning seega võivad tema ja Meghan veidi vabamalt võtta. Williamil ja tema abikaasal poleks kindlasti olnud keelatud teha teistsuguseid valikuid, kuid see oleks olnud ootamatu. Kõigile muidugi meeldivad üllatused ja eriti veel kuninglikus peres.