Foto: Paul Grover / AP / Scanpix
Inimesed
5. märts 2019, 13:25

Loe läbi ja jäta meelde! Briti kuninglik perekond koostas küberkiusamise ennetamiseks juhendi

Kuna nii hertsoginna Catherine kui ka Meghan on korduvalt kogenud jõhkrat küberkiusamist, otsustas kuninglik perekond koostada sotsiaalmeedia kasutajate jaoks juhendi, milles palutakse inimestel näidata rohkem üles viisakust, headust ja austust.

Hertsoginnade ning nende abikaasade Harry ja Williami eest vastutaval Kensingtoni paleel ja kuningakojal on Facebookis, Instagramis ning Twitteris kokku miljoneid jälgijaid. Esmaspäeval avaldatud reeglid kehtivad kõigile, kes nende kanalitega kokku puutuvad. Keelatud on igasugused nilbed, solvavad, ähvardavad, pahatahtlikud, vihased ja diskrimineerivad postitused. Samuti ei tohi kommentaarid olla teemavälised, ebaolulised või arusaamatud.

Sussexi hertsoginna Meghan ja Cambridge'i hertsoginna Catherine pälvivad pidevalt negatiivseid ja solvavaid kommentaare ning Kensingtoni palee asus jaanuaris sotsiaalmeediafirmade abil probleemi lahendama. Suurem osa sõimust on seksistlik, ent möödunud aastal prints Harryga abiellunud Meghani pihta tehakse ka rassistlikke kommentaare.

Kuninglik perekond on jätnud endale õiguse kommentaare kustutada, blokeerida kasutajaid ja anda juhendi vastu eksinud inimestest märku ka politseile. "Need reeglid on paigas, et luua nende sotsiaalmeedia kanalites turvalisem keskkond," seisis Kensingtoni palee ametlikus teadaandes.