Foto: CHRIS DELMAS / AFP / Scanpix
Kultuur
5. märts 2019, 11:03

Mis saab Luke Perry tegelaskujust sarjas „Riverdale“?

Eile lahkus insuldi tagajärjel siitilmast Luke Perry. Näitleja pere, sõbrad ja fännid vajavad aega leinamiseks, ent kolleegid noortesarjas "Riverdale" peavad varsti välja mõtlema plaani, kuidas jätkata ilma temata.

27. veebruaril haiglasse toimetatud 52-aastane näitleja oli küll esialgu kontaktivõimeline, kuid paraku tema seisund halvenes. Telekanal CW peatas koheselt oma hittdraama "Riverdale" produktsiooni, milles Luke Perry kehastas peategelase Archie (K.J. Apa) isa Fred Andrewsit.

Hetkel on käimas sarja kolmas hooaeg, millest 13 osa on juba eetrist läbi käinud. Järgmine episood peaks linastuma 6. märtsil ja pole veel selge mitu episoodi enne suvist pausi sarja tegijatel filmida on jäänud. Kui produtsendid just midagi muuta ei soovi, peaks Fredi veel nägema mitmes enne Luke Perry insulti filmitud episoodis.

Archie koomiksitel põhinev "Riverdale" on hetke üks menukamaid noortesarju ja CW andis hiljuti sisse ka selle neljanda hooaja tellimuse. Fred Andrews pole küll üks peategelastest, kuid tema lahkumine tekitab siiski suure porbleemi. Sarja keskmes on Archie ja tema koolikaaslased, ent rahuliku meelega Fred on draama tasakaalustavaks jõuks. 

Tegemist pole paraku aga esimese sarjaga, mis on keset võtteid ühest oma näitlejast ilma jäänud. Varasemad näited annavad aimu variantidest, mis "Riverdale'i" tegijatel on. Enamikel juhtudel on vastava näitleja tegelaskuju samuti surma saanud. Mõnel korral ei saa (või ei taha) sõu aga edasi minna, sest näitleja roll selles on liiga oluline või sari pole omaette ellu jäämiseks piisavalt edukas.

Bill Paxton ja "Training Day"

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters / Scanpix

Aastal 2017 kaotas CBS sarja "Training Day" üht peategelast kehastanud Bill Paxtoni. Eetrisse oli alles jõudnud sarja esimene hooaeg, kui selle üks suurimaid staare siitilmast lahkus. CBS näitas ära kõik enne näitleja surma filmitud kolmteist episoodi ja tõmbas seejärel projektile kriipsu peale.

Corey Monteith ja "Glee"

Foto: Emmerson / Splash News / Vida Press

2013. aasta suvel alkoholi ja heroiini üledoosi tagajärjel surnud Monteith oli üks "Glee" peategelastest. Telekanali Fox muusikaline komöödia võttis esialgu produktsioonist pausi ja seejärel filmiti sarja viiendaks hooajaks osa, milles näitleja tegelaskujuga hüvasti jäeti. Corey tegelane Finn Hudson tapeti ka seriaalis, kuid surma põhjust ei täpsustatud. "Glee", mis oli juba enne mehe lahkumist hakanud läbima suuri muutusi, leidis pärast kuuendat hooaega oma lõpu.

John Ritter ja "8 Simple Rules"

Foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press

ABC komöödiasari otsustas aga pärast John Ritteri surma aastal 2003 sõuga jätkata. Ritter haigestus keset sarja teise hooaja võtteid ja suri hiljem operatsioonilaual. Ka tema tegelaskuju sai surma ning sarjaga liitusid hoopis James Garner ja Favid Spade. Kokku filmiti sarja kolm hooaega, ent pärast John Ritteri surma selle vaatajanumbrid langesid.

Carol Ann Susi ja "The Big Bang Theory"

Dublaažinäitlejaid, keda ekraanil näha pole, on teoreetiliselt surma korral lihtsam asendada, kuid mõned sarjad on otsustanud väärtuslikku kolleegi austada ja nende tegelaskuju pensionile saata. Komöödia "The Big Bang Theory" kaotas Howard Wolowitz ema unustamatult valju häält teinud Carol Ann Susi aastal 2014 vähile ja seega kirjutati sarja sisse tema tegelaskuju surm.

Nicholas Colasanto ja "Cheers"

Foto: Moviestore/REX/Vida Press

Kui tema tegelaskujul puuduvad kindlad peresidemed, siis võib näitleja surmale järgneda ka asendus. Woody Harrelsonist sai staar, kui ta pärast Colasanto lahkumist aastal 1985 ise sarja kuulsa baarileti taha astus. "Cheers" oli toona muidugi ka üpris uus sari, mistõttu võis muudatus veidi lihtsam olla.