Foto: Anwar Hussein / Scanpix
Inimesed
4. märts 2019, 13:33

Mis saab Camillast, kui prints Charles peaks surema enne kuningannat? (2)

Mis saab Camilla Parker Bowlesist, kui tema abikaasa prints Charles peaks enne kuningannat siit ilmast lahkuma? Kuningliku perekonna fännid on välja käinud mitu teooriat.

David Grain ütleb, et midagi ei muutu ja Camilla jääb Cornwalli hertsoginnaks. Charlesi praegused Cornwalli hertsogi ja Rothesay hertsogi tiitlid jäävad aga omanikuta, kirjutab International Business Times. "Alles pärast seda, kui William kuningaks saab, omandab prints George need tiitlid," lisas Grain. 

Nii Grain kui ka Rhys Hoffman arvavad, et Camilla ametlikust tiitlist Tema Kuninglik Kõrgus Cornwalli hertsoginna saab Tema Kuninglik Kõrgus Cornwalli hertsogi lesk. Lorraine Houston eeldab aga, et Camillale jääb küll Cornwalli hertsoginna tiitel, kuid tal puuduvad kuninglikud kohustused. Viisaka žestina jäävad naisele ka kuninglikud elamistingimused. 

Michael Jecks pakub, et Camillast saab väga rikas lesk. Naine pärib ilmselt suurema osa printsi varandusest ja teenib tulu tema erinevatest ettevõtetest.

Fännid arutlevad ka selle üle, kas prints Charles elab kauem kui kuninganna Elizabeth II. Monarh on juba 92-aastane, kuid täidab jätkuvalt aktiivselt oma kuninglikke kohustusi. Prints Philip on 97-aastane ja paljud usuvad, et Charles elab oma vanemate heade geenide tõttu väga kaua. 

Clarence House on märkinud, et kui Charles elab oma emast kauem ja temast saab kuningas, on Camilla Tema Kuninglik Kõrgus Kuninga Abikaasa. Paljud kuninglikud eksperdid on samas veendunud, et Camilla saab pärast Charlesi troonile asumist kuninganna tiitli. Alastair Bruce lausus, et kuigi palee väidab vastupidist, saab Inglise seaduse kohaselt Camillast kuninganna.

Väljaanne Daily Star viis läbi küsitluse, milles uuriti, kas inimesed soovivad Camillat kuningannana näha ning vastus oli ülekaalukalt ei! Tervelt 82 protsenti inimestest on naise vastu. Ka aasta pärast Camilla ja Charlesi pulmi tehtud uuringu kohaselt soovis Camilla saamist kuningannaks ainult 21% brittidest, 56% pooldas tema nimetamist kuninga abikaasaks.