MallukasFoto: Laura Strandberg/Nipiraamat
Inimesed
28. veebruar 2019, 16:26

LÕPUTU KOHTUJAMA! Mallukas Maalehe nõudest: enne ma söön oma mütsi ära, kui sellise summa maksan! (10)

Möödunud aasta alguses kopeeris blogija Mallukas ehk Mariann Treimann oma blogisse Maalehes ilmunud Igor Mangi horoskoobi. Mõned tunnid üleval olnud horoskoop tõi talle kaela aga kohtutee ajalehe vastu, kes nüüd nõuab temalt ligi 20 000 euro suurust kahjutasu, väites, et kogu kahju ulatub mitmesaja tuhande euroni.

Oma blogis kirjutas Mallukas, et on ikka kohtus ja kogu protsess venib. „Mul on natsa aga tunne, et Ekspress Meedia on pehmelt öeldes ära pööranud ja ajavad oma kohtupaberites sellist käojaani, et isegi mu vanaisa rullib ennast hauas edasi-tagasi sellise valetamise peale,” kirjutab blogija, tuues välja mõned punktid, mille kohta Ekspress Meedia tema sõnul valetanud on.

Näiteks kirjutab ta, et hageja esitas kohtule väite, et Mallukas teenis horoskoobi jagamise eest 1000 eurot. „Isegi, kui mul on leping reklaamfirmaga ette näidata, et ei, mul on fikseeritud tasu ja ma ei teeninud sentigi, raiuvad nad ikka nagu poolemeelsed, et äkki ikka teenisid täpselt 1000 eurot. Lisaks väidavad nad, et mul oli horokas (horoskoop – toim.) üleval mitu päeva, tegelikkuses aga paar tundi, mis on igati tõestatav,” ei saa Mallukas aru, mis selle udujutu ajamise mõte on.

Teise väitena toob ta välja, et Ekspress Meedia sõnul sai ettevõte rohkem kahju, kui nad järgneva 14 päevaga horoskoobimüügist teenisid. „See summa, mis nad ütlevad, et nad võiksid küsida, on reaalselt poole suurem, kui nad üldse teenisid selle horoka (horoskoobi – toim.) pealt.”

Ja kõige lõpuks väidab Ekspress Meedia Marianni sõnul, et tegelikult ei ole üldse teada, kes see Malluka blogi autor üldse on. „Lisaks eeltoodule ei ole hageja hinnangul antud juhul tegelikult isegi tõendamist leidnud, kes on tegelikult blogi „Mallukas” puhul blogipidajaks,” kirjutas Mallukas blogisse väite kohtudokumentidest.

Treimanni sõnul on kogu see kohtujama „lamp”, sest tal on olemas kirjavahetus Argo Virkebauga, kus mees ütleb talle, et nad ei taha raha ja neile sobib, kui saadetakse välja pressiteade, millega asi lõpetatakse.

„Mis mul ikka suhtuda. Nagu kohustusse, mida teha tuleb. Võita või kaotada võivad mõlemad pooled, ennustada ei oska midagi. Autoriõigusi ma ju tõesti rikkusin, aga seda summat, mida nad tahavad, ei saa nad elu sees. Enne ma söön oma mütsi ära, see on nii laest võetud,” kommenteeris Treimann Õhtulehe hetkeolukorda.

„Argoga ma enam suhelnud ei ole. Ta jättis väga ebaadekvaatse mulje, lubades mulle ühte ja samal ajal unustas juristidele meie vestluse edastada. Ehk siis mina elasin teadmisega, et asi on lahendatud, kuni sain nende juristidelt uusi ähvardusi,” võtab ta asja kokku.

Küsimusele, kust naine nõutud 20 000 eurot võtab, kui seda tõesti maksma peab, vastas Mallukas: „Mis mõttes, kust raha tuleb? Kust inimestele raha tuleb? Tööd teen!”

Vandeadvokaat: kompromissi sõlmimisest keeldus Mallukas

„Mariann Treimann väitis oma e-kirjas AS-i Ekspress Meedia lepingulisele esindajale vandeadvokaat Elise Vasamäele ise, et ta teenib viie blogipostitusega 5000 eurot,” selgitab vandeadvokaat Vasamäe, kust tuli summa 1000 eurot, mis Mallukas väidetavalt horoskoobi jagamisega teenis.

Argo Virkebauga kompromissile jõudmise kohta lausub vandeadvokaat, et tegelikult keeldus kompromissi sõlmimisest Mallukas ise. Kui kaua kohtuprotsess veel kesta võib, Vasamäe öelda ei oska.