Foto: Vida Press
Ilu ja mood
27. veebruar 2019, 12:17

Tahad näha välja nagu stiilne skandinaavlane? Siis tasub šopata neis poodides!

Üha rohkem ja rohkem räägitakse niinimetatud skandinaavia stiilist, mis on omane eriti just rootslastele ja taanlastele. Sellise stiili järgimine pole aga sugugi keeruline, kui teada, kustkohast sealsed moehaid oma riideid soetavad.

Skandinaavia stiilist rääkides mõeldakse eelkõige minimalistliku stiili, kus kirkaid värve suurt pole ning garderoob koosneb peamiselt mustast, valgest, hallist, beežist ja tumesinisest. Tegelikult lubavad aga ka skandinaavlased oma riidekappi järjest enam värvi ning pigem suudavad ka kõige konservatiivsema rõiva argipäevaselt lahedaks muuta.

Märksõnadeks on eelkõige mugavus ja sportlik elegants. Et nende moodi riides käia, pole kindlasti vaja teatud geenikombinatsiooni, vaid piisab ka sellest, et teada, millised on rootslaste ja taanlaste lemmikpoed šoppamiseks. Seejuures väärib märkimist, et enamikel puhkudel pole sugugi vaja hakata üle mere seilama, vaid neil on ka veebipoed, mis tarnivad kaupa probleemideta ka Eestisse. Siikohal jätame loetelust välja H&Mi ning Ginatricoti, kust pärineb nagunii juba enamike eestlaste pool garderoobi. 

Küll aga tasub vaadata neisse (veebi)poodidesse: 

1. Na-kd - kõige populaarsem veebipood noorte rootslaste seas, kus hinnad on väga mõistlikud ning pidevalt jagatakse vähemalt 20protsendist allahindlust lubavaid sooduskoode. 

2. &Other Stories - H&Mi sugulaspood, kus hinnad on küll suhteliselt kõrged, kuid kaup kindlasti originaalsem kui üheski teises moepoes. 

3. COS - pood, mida kõige paremini iseloomustabki skandinaavialik minimalism.

4. Boozt - üks populaarsemaid veebipoode, kus esindatud kõik Skandinaavia rohkem ja vähem tuntud kaubamärgid.

5. Ivyrevel - moemärk, mille algatas Rootsi üks tuntumaid moeblogijaid Kenza Zouiten ning millest on saanud üks viimase aja tõelisi edulugusid ning üks armastatumaid moemärke igas vanuses naiste seas.