Foto: Facundo Arrizabalaga / AP / Scanpix
Inimesed
26. veebruar 2019, 12:35

Kate ja William välistatud: kes valitakse prints Harry ja Meghani lapse ristivanemateks? (3)

Loetud nädalate pärast peaks ilmavalgust nägema prints Harry ja hertsoginna Meghani kauaoodatud esiklaps. Kellest saavad aga pisikese siniverelise ristivanemad? On üpris kindel, et prints William ja hertsoginna Catherine seda au ei pälvi.

Juba pikemat aega sahistatakse, et prints William ei saa oma venna abikaasaga läbi, kuid väidetav tüli pole sugugi põhjus, miks paari Sussexi beebi ristivanemateks ei valita. Town & Country Magazine kirjutab, et kuninglike traditsioonide kohaselt ei valita ristivanemateks inimesi, kes on juba lapse onu või tädi. Lisaks hakkavad William ja Kate kunagi Suurbritanniat valitsema ning neil pole rohkem kohustusi enam juurde vaja. Kui Harry ja Meghan peaksid siiski valima mõne kuningliku perekonna liikme oma lapse ristivanemaks, siis otsustaksid nad ilmselt mõne vähemtähtsama isiku kasuks. 

Meedia on spekuleerinud, et kandidaatide seas on hoopis mõned Meghani lähedased sõbrad. Serena Williams korraldas naisele just uhked katsikud, mis tähendab, et ta kas üritab tiitlit endale saada või on tal see juba soolas. Kuningliku paari sõprade hulka kuuluvad ka George ja Amal Clooney, kuigi Hollywoodi megastaar on eitanud, et ta lapse elus sellist rolli võiks mängida. Lapse ristiemaks võib saada näiteks Priyanka Choptra või Jessica Mulroney. 

Huvitav traditsioon näeb ette, et kuningliku perekonna liikmed teiste kuninglike ristivanemateks ei saa. Samas ei peeta sellest reeglist alati kinni – prints George'i ristiema on printsess Anne'i tütar Zara Tindall. On räägitud, et printsess Eugenie võiks saada lapse ristiema rolli. Eugenie ja Harry on alati väga lähedased olnud ja naine saab hästi läbi ka Meghaniga.