Foto: Kalev Lilleorg
Kultuur
25. veebruar 2019, 16:07

„Kättemaksukontori“ uus uurija kardab verd! Mihkel Ulman: sellise paarimehega ei ole esialgu kerge (5)

„Tegu on nüüd juba tõelise mammutsarjaga,“ ütleb „Kättemaksukontori“ stsenarist Mihkel Ulman. 7. märtsil alustab TV3s selle krimisarja 21. hooaeg ning kui 12 uut osa on eetris ära olnud, on sarja valminud 248 jagu!

Sel hooajal lisandub värvikasse seltskonda uus tegelane – Tiit Marveli (Tarvo Sõmer) partneriks saab Sander Pronks, keda kehastab Kristjan Lüüs. Uurija Pronks on hipster ja taimetoitlane, lausa radikaalne vegan. Lisaks kardab ta verd. „Sanderil on veel ka see omadus, et kui ta on milleski kindel, siis on teda väga keeruline ümber veenda,“ lisab stsenarist Ulman. „Sellise paarimehega ei ole Marvelil esialgu kerge.“ Ulman rõhutab sõna esialgu

Sander Pronks ei ole tegelikult päris uus nägu sarjas. Kes on „Kättemaksukontorit“ pidevalt jälginud, see kindlasti mäletab teda loost „Piiri peal“, mille tegevus toimus Narvas, kus uurijaks oligi Pronks. Need kaks osa olid ekraanil 2017. aasta oktoobris.

Nii-öelda vanadest tegelastest sekkub sündmustikku ka Kaur Moks, keda kehastab Kristjan Sarv. See mitmekülgsete omaduste ja annetega tegelane on sarjas olnud aastail 2009–2013 ja ka eelmisel hooajal. Seekord arreteeritakse Moks loos „Liiga palju naisi“. 

„Kättemaksukontorit“, mille esimene osa oli ekraanil 30. aprillil 2009, on põhiliselt kirjutanud Mihkel Ulman. Produktiivse ja andeka näitekirjaniku ning filmi- ja sarjastsenaristi loomingut saavad nautida ka lätlased. Sel kevadel tuleb lõunanaabrite teleekraanile neljaosaline lastele mõeldud sari „Vana aia saladus“ ning sama stsenaariumi põhjal tehtud film juba jookseb kinos.