Charles, William ja HarryFoto: PHILIPPE HUGUEN / POOL /SCANPIX
Inimesed
22. veebruar 2019, 11:59

Harry või William? Loe, kumb poeg on prints Charlesi lemmik! (8)

Enamik lapsevanemaid ütleksid, et oma laste seast oleks võimatu ühte lemmikut valida, kuid kuninglikus perekonnas on lood veidi teisiti. Kuninganna Elizabeth II ja prints Pihilip on kuulduste kohaselt lemmikuid valinud ning nende poeg prints Charles eelistavat ka üht oma last teisele.
 
Printsess Diana sünnitas Walesi printsile kaks poeg ja kuigi nende suhted on aastate jooksul olnud keerulised, eelistab mees selgelt üht oma poega teisele, kirjutab CheatSheet. Kas tema lemmik on aga prints William või prints Harry?
 
Charles on kuninganna vanim poeg ja troonipärija, kuid see ei tähenda, et ta oleks ema lemmik. Nendevahelised suhted olid pikka aega jahedad ja mees on isegi tunnistanud, et teda kasvatasid lapsehoidjad, mitte ema. Kuningliku perekonna fännid on veendunud, et Elizabethi lemmik on alati olnud hoopis prints Andrew. "On üpris selge, et prints Andrew on kuninganna Elizabethi lemmikpoeg. Ta oli Falklandi sõja ajal kangelane," seletas ajaloolane Piers Brendon hiljuti. 
 
Aga kuidas on lood Charlesiga? Kes on tema lemmik? Kuninglikud eksperdid nõustuvad, et tema lemmikpoeg on prints Harry ja seda mitmel põhjusel. Pärast vanemate lahutust ei soovinud prints William teha mingit pistmist Camilla Parker Bowelsiga. Ta ütles oma isale, et pole Camillaga kohtumisest huvitatud ja nendevahelised pinged pole ka tänaseks päevaks kuhugi kadunud.
 
Aastaid on ringelnud kõlakad, et William ei saa oma isaga läbi, sest Charles kadestab oma poja ja tema abikaasa populaarsust – teatavasti rahvas teda ja Camillat nii palavalt ei armasta. "Pingete allikaks on küsitlused, mis näitavad rutiinselt, et kaks kolmandikku brittidest eelistaksid kuninga ja kuningannana näha Williamit ja Kate'i, mitte Charlesi ja Camillat," sõnas üks kuninglikule perekonnale lähedane allikas. 
 
Tema suhe noorema pojaga on aga palju tugevam ja seda suuresti tänu Harry värskele abikaasale, kellesse Charles kiindunud on. Harry oli äärmiselt tänulik, kui tema isa tõttas appi ja viis Meghani altari ette ning mõned päevad pärast pulmi pidas ta Charlesi 70. sünnipäeval tema auks kõne. Cornwalli hertsog suvitas ka koos Meghani ja Harryga Šotimaal asuvas Mey lossis.
 
Hiljuti on Charlesi ja Williami suhted siiski veidi paranenud. Williamil on nüüd oma perekond ja mees soovib, et tema isa saaks oma lapselastega võimalikult palju koos aega veeta. "Mulle meeldiks, kui ta lastega rohkem koos saaks olla," ütles William. "Oleks tore, kui ta oleks rohkem kodus ja ta saaks lapselastega mängida. Ta on siin olles suurepärane."