Foto: Dmitry Knut
Inimesed
21. veebruar 2019, 08:35

Diana Arno: Karl Lagerfeld oli ja jääb õpetajaks ning eeskujuks paljudele järgijatele (5)

Eile lahkus meie seast mainekas disainer ja Chaneli moemaja juht Karl Lagerfeld. Saksa päritolu moemaailma superstaar pakkus inspiratsiooni paljudele, seal hulgas ka Eesti moekunstnik Diana Arnole.

"Mul on väga kurb meel, et nii suurejoonelise disaineri ajastu on jõudnud lõpule. Kahtlemata on see uudis sügavalt liigutanud kogu moemaailma," lausus Diana Arno Naistelehele. "Mozartlikult elegantsesse, kergesti äratuntavasse madalasse hobusesabasse sätitud juuksed, tume prillipaar, must pintsak, lumivalge särgikrae ning mustad nahkkindad – Karli imagost on saanud ikoon ja ihaldusväärne moemärk."

Arno sõnul on Karl Lagerfeld üks vähestest inimestest, keda veel mõni päev tagasi sai kutsuda elavaks legendiks, kes muutis maailma moeajalugu igaveseks, ta oli ja jääb õpetajaks ning eeskujuks paljudele tema järgijatele: "Karli kritiseeriti naturaalse karusnaha kasutamise, ainult peenikestele naistele loodud disainide ja selle eest, et tema looming ei olnud kunagi mõeldud kõigile. Kuid austusest ta töö ja oskuse vastu luua moodsaid kunstiteoseid, anti talle kõik andeks."

"Ma ei saa öelda, et mulle meeldivad kõik Karli kollektsioonid, kuid tema mitmetahulisus, innukus, töötahe, intelligents, pidev huvi maailmas toimuva vastu ning peen stiilitaju jäävad mind inspireerima igavesti," lisab naine.