Foto: Aldo Luud
Kultuur
19. veebruar 2019, 13:51

Vaata, kuidas külades Eesti sünnipäeva tähistatakse!

Eesti Külaliikumine Kodukant kutsub inimesi tuleval nädalavahetusel maale – külades üle Eesti toimub hulk põnevad sündmusi Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva tähistamiseks. Sündmustega alustati juba 18. veebruaril, kuid põhiosa leiab aset 22.-24. veebruarini.

Paljudes kohtades on Eesti sünnipäev ühtlasi ka tänu- ja tunnustusüritus. Tegevusi jagub igasse Eestimaa nurka: näiteks Metsanurme külakeskuses toimub pidulik õhtusöök, mis valminud 101 komponendist, Vanakülas matk läbi külade, Väike-Rakkes valitakse külakelmi, Sadalas tervitatakse Eestit kirjude käpikutega, Järvakandis peetakse perespordiüritust "Terviseradadel ümber maailma" jne. Pidulaud kaetakse mitmel pool külarahvast kodukokkade abiga – igaüks võtab ühisele lauale midagi suupärast kaasa. "Tänavu langeb Eesti sünnipäev pühapäevale ning see on hea võimalus nädalavahetuseks maale sõita, külla perele ja sõpradele ning ühtlasi ka Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisest osa võtta, tutvuda külarahvaga, külamaja ja külaelu tegevustega," soovitab Eesti Külaliikumise Kodukant juht Krista Habakukk.

Aastapäevasündmuste ülevaadet saab näha Kodukandi kodulehelt. Ülevaadet täiendatakse jooksvalt.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärgiks on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.